Strona 55 z 102 PierwszyPierwszy ... 5 45 53 54 55 56 57 65 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1012

Wątek: ja_gagaa_

  1. #541
    gagaa_ jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    margol...wysle ci na prywatna ...rozpiske diety... moze cie to troszke uspokoi



    a teraz przeliczonka.. po pierwsze zaczynamy od poczatku a nie od d** strony
    czyli najpierw zapotrzebowanie,.... a potem przemysliwujemy ilosci gramow na kilogram nie odwrotnie... musimy miec z czego dzielic a dzielac gramy na poczatku mozemy np. przyjac 5 gram wegli .. w awtedy wyjada ilosci monstrualne!!!! ( przy tym co mamy czyli 2g bialka i 0,5 tluszczu)
    uwazam... ze powinno sie liczyc na mase "sucha" ( coz ja tez sie ucze)
    ale
    przyjmuja obecna wage ... pelna.. 87 *24 ( kalorie bo takie bylo wytlumaczenie )=2088*0,9 ( wspolczynnik dla kobiet)=1880
    -500redukcja.... wychodzi 1380
    przyjmujac wage "sucha"
    53kilo*24godziny=1272*0,9 ( korygujacy wspolczynnik dla kobiet)=1145*aktywnosc fizyczna!!! ( bo musze chodzic pracowac jesc, ruszac raczkami a biorac pod uwage sucha mase musze!!! to uwaglednic) czyli *1,3=1488
    to minimum nie musze odejmowac na redukcje bo nie bralam "nadmiaru" pod uwage

    roznica 100 kalorii to prawda ale moglabym przyjac 1,4 ( moja pracka jest wyczerpujaca fizycznie )
    przy 1,4=1603kalorie
    dla uspokojn\enie sumienia zsumuje 1488+1603=3091 i usrednie czyli podziele przez dwa jaki mam wynik 1545

    co ztego wynika... ano to ze trzeba sie trzymac jednej metody i nie bedzie problemu...
    to teraz jak mam limit kaloryczny.. sprawa jest prosta
    ****1550**
    B 2g*53=106 gram bialka dziennie *4=424 kcal
    W 3g* 53=159 gram wegli dziennie*4=636kcal
    1550-424 z bialek -636 z wegli =490kacl do dyspozycji na tluszcze

    sprawdzmy... 490/9=54,44 dziele przez mase sucha =1,03 g tluszczu na kilogram

    co z tego wynika moglabym dac wiecej wegli... zeby sie zmiescic 0,5-1 g tluszczu...ale wole zdrowy tluszcz niz zly wegiel wiec tak zostanie moglabym dac mniej bialek ale wole dobre bialko jak dobry tluszcz ...
    tu mozna miec rozne wariacje... najwazniejsze jest patrzec na organizm i dedukowac.. i .. raz na jakis czas przeliczac... bo masa ( obojetnie jaka) nam sie zmienia

    bialko - rzad 1,8-2,2 grama/kg
    wegle... obierac jak sie tam woli .. ale zawsze tak zeby tluszcz zostal 0,5-1gram/kg


    zaczynajcie od poczatku!!!! inaczej wyjda psikusy

  2. #542
    Awatar julcyk
    julcyk jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-08-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    1,289

    Domyślnie

    ciekawa jestem co zadecydujesz...
    miłego wtorku!
    JA

    JOJO waga około 85 kg.

  3. #543
    Triskell jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-08-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez gagaa_
    przyjmuja obecna wage ... pelna.. 87 *24 ( kalorie bo takie bylo wytlumaczenie )=2088*0,9 ( wspolczynnik dla kobiet)=1880
    -500redukcja.... wychodzi 1380
    przyjmujac wage "sucha"
    53kilo
    Ale w jaki sposób wyliczamy sobie tą "suchą" wagę? W jaki sposób doszłaś z 87 do 53?

    (niedawno się obudziłam, więc może pytam o coś oczywistego, co za moment będzie dla mnie jasne)

  4. #544
    gagaa_ jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    87 to to ile waze stajac na wadze
    53 to tyle ile waze jak odejme tluszcz...
    tluszcz wyliczam na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    albo jak masz wage z pomiarem procentowym ( dokladniejszym) to odejmujesz ta ilosc procentowa ( przeliczasz na kilogramy) i juz!!!!
    z przeliczen wyzej podanych... nie ma generalnie znaczenia z jakiej masy liczysz
    aczkolwiek liczenie z suchej.. jest moim zdaniem wlasciwasze....
    nasza masa sie zmienia ... niestety im bardziej maleje "sucha" tym gorzej... nacisk minusowy powinien byc na tkanke tluszczowa

  5. #545
    gagaa_ jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    87 to to ile waze stajac na wadze
    53 to tyle ile waze jak odejme tluszcz...
    tluszcz wyliczam na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    albo jak masz wage z pomiarem procentowym ( dokladniejszym) to odejmujesz ta ilosc procentowa ( przeliczasz na kilogramy) i juz!!!!
    z przeliczen wyzej podanych... nie ma generalnie znaczenia z jakiej masy liczysz
    aczkolwiek liczenie z suchej.. jest moim zdaniem wlasciwasze....
    nasza masa sie zmienia ... niestety im bardziej maleje "sucha" tym gorzej... nacisk minusowy powinien byc na tkanke tluszczowa

  6. #546
    Triskell jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-08-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Niestety, stronka nadal uważa mnie za mężczyznę, a jeszcze do tego pogrzebałam teraz w swoim profilu i według niego jestem także "przykuta do łóżka" (tryb życia leżący) i też tego nie mogę zmienić. Będę co jakiś czas sprawdzać, czy stronka nie będzie dla mnie łaskawsza. A na razie to sobie procentowo wyliczę analogicznie do Twojej. Dzięki za te wszystkie informacje (powinnam była podziękować w poprzednim poście, ale ja się jeszcze na dziś nie obudziłam)

  7. #547
    Awatar DAGMARA7
    DAGMARA7 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-07-2004
    Posty
    284

    Domyślnie

    Hej Gagaa_

    Napisz proszę swoje zdanie na temat znaczenia łączenia białek i węglowodanów ?
    Bo autor koncepcji dobrych połączeń mówi o zwalczających się enzymach przy jednoczesnym trawieniu tych dwóch rodzajów , a przeciwnicy tego mówią , że te różne enzymy są i tak jednocześnie produkowane i dla nich większe zanczenie ma różnorodność i kompletność składników .
    Dziś w najnowszym numerze Vity wyraźnie przeczytałam "W każdym posiłku łącz białko , węglowodany i tłuszcz"
    Pozdrawiam

    Każdy może upaść, ale po co się od razu wylegiwać ?

  8. #548
    gagaa_ jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    nie dziekuj.. zaczniesz przeliczac.. bedziesz klac na mnie.....
    zaloguj sie pod innym nickiem... inny adres poczty i takie tam.. ja zawsze zmyslam jak mam podawac pelne dane.. na kiego mi spam w skrzynce..a skrzynki mam chyba ze cztery... jak jedna juz kiedys podwalam i nei chce mnie zarejestrowac bo ma "zapamietane"...to daje inny adres.. i po krzyku

  9. #549
    gagaa_ jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    dagmarko... koncepcja enzymow... nie wiem nic na ten temat... az do takiej perfekcji nie doszlam zeby sie w to zaglebiac przyznam sie ze czasami wciagam bialka z weglami... coz mowi sie trudno.....
    natomiast "vivy" jak zrodla informacji nie polecam... to jest gazeta "poczytna"..wiec pisze po lebkach i nie sadze zeby dociekala co i jak... ztego co pamietam..a dawno w lapkach nie mialam to sa to raczej mocno pobiezne artykuliki
    moge zrobic jedno.... i tak zrobie ale mozesz mi ulatwic... wklep tu jakie to enzymy...
    i niby jakie to ich dzialanie sie ze soba "gryzie" a ja poszperam w tym kierunku

    co do roznorodnosci i kompletnosci .. z tym sie zgadzam... dodam jeszcze..."urozmaicenie"... ciezko jest wciagac np. bialko li tylko i wylacznie z twarogu..... ( moze wyjsc nosem)

  10. #550
    Awatar DAGMARA7
    DAGMARA7 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-07-2004
    Posty
    284

    Domyślnie

    Faktycznie że po pierwsze trzeba się zająć tym jakie to enzymy . Poszukam .
    Pisemko , które czytałam - to Vita . Czy są jakieś inne lepsze na temat zdrówka , ale dla laika ?
    Dzięki za szybką odpowiedź !

    Każdy może upaść, ale po co się od razu wylegiwać ?

Strona 55 z 102 PierwszyPierwszy ... 5 45 53 54 55 56 57 65 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •