-
Te leczo to może zrobię A podrzucę Ci taki fajny przepis (jak go znajdę) na takie babeczki ze szpinakiem, z książki o SB. No rewelacja jak dla mnie Pyszne
-
A wogóle to zaraz idę się zdrzemnąć, bo padnięta jestem. Miałam od dziś zacząć eksperyment rowerowy, ale przenoszę start na jutro, bo dziś nogi mnie bolą, bo się nachodziłam (z pół miasta przeszłam ), bo musiałam do biblioteki skoczyć, potem rachunek zapłacić, potem do fotografa zdjęcie zrobić (na studia, jutro do odbioru, to rowerkiem pojadę ), potem znów poleciałam do tej biblioteki, bo w książce zostawiłam taki papierek, który potrzebowałam, a potem jeszcze do innej biblioteki i dopiero do domu. Ufff, nóżki mnie ciut bolą, bo szybko szłam. A przy okazji zauważyłam, że w Tychcach budują Rossmanna Nareszcie Uwielbiem ten sklep i zawsze narzekałam, że jak to może być, że w Katowicach są conajmniej 3, a w Tychach rzadnego. No i proszę, doczekałam się Idę zjeść podwieczorem i pośpię sobie troszkę [/img]
-
Spacery to super sprawa. Ja z kumpela mam świetną trasę przy końcu której znajduje sie Mc Donald i najlepsze lody na świecie. Od dzisiaj jednak będę omijać Maca szerokim łukiem Aha i pozdrawiam Tychy. W piątek będę tamtędy przejeżdżać bo jadę do Bielska.
-
Witaj Lady no no szarlotka pychotka moje ulubione ciasto ale jak dla mnie narazie niedozwolone gratuluję spadku centymetra w takii to wielki sukces dziewczyno jak Ty to robisz ciągle dążysz do celu i udaje Ci się brawo jesteś wzorem do naśladowania
No i ja dzisiaj mam za sobą drugi udany dzień na SB mozesz mi pogratulować
A do zoo koniecznie się wybierz ja uwielbiam oglądać zwierzaczki pozdrawiam a co do prasowania to też niecierpię ale muszę i wczoraj poprasowałąm całą stertę heheh ale już znowu pralka pełna aj ten mój mały brudasek i duży też hihihih
buziaczki pa
-
Dziewczyny na SB, zapodaję przepisy :
BABECZKI JARZYNOWE QUICHE
Składniki:
30 dag mrożonego siekanego szpinaku
3 jajka
3/4 szklanki wiórków sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu
1/4 szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki (ja używałam marynowanej, bo taką najbardziej lubię )
1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
przyprawy według gustu
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić w garnku na ogniu, chwilkę podgotować, potem odsączyć z nadmiaru soku.
Foremki do muffinek albo babeczek nasmarować tłuszczem i ustawić na blasze.
W misce wymieszać szpinak i pozostałe składniki.
Masę nałożyć do foremek.
Piec w temp. 180 stopni przez 20 minut (tzn. najlepiej ich doglądać i dziabać je patyczkiem, czy mokre w środku czy nie).
Robiłam nieraz te babeczki na SB np. na śniadanie albo jako przekąski, są naprawdę pyszne
-
Tez mam przepis na te babeczki, i musze je zrobic, bo uwielbiam szpinak, i tak smakowicie brzmia. Nie wiem czemu poprzednim razem ich nie robilam.
Glodna jestem !!!! i nei wiem czy nie podjem. ale sprobuje sie zalac herbata.
-
SIEKANA SAŁATKA SOUTH BEACH Z TUŃCZYKIEM
Składniki:
Sałatka:
1 puszka (170 g) tuńczyka w zalewie wodnej
1/3 szkl. posiekanego ogórka zielonego
1/2 szkl. posiekanego pomidora
1/3 szkl. posiekanego awokado (ja robiłam bez, bo mniej kaloryczne wtedy )
1/3 szkl. posiekanego selera (ja robiłam bez, bo nie lubię selera )
1/3 szkl. posiekanej rzodkiewki
1 szkl. posiekanej sałaty rzymskiej (ale może być jakakolwiek sałata)
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki świerzego soku z cytryny
2 ząbki drobno posiekanego czosnku
pieprz (i inne przyprawy jakie kto lubi)
Przygotowanie:
Składniki sałatki ułożyć pojedyńczymi warstwami w szklanej misie.
Składniki sosu wymieszać i pokropić nim sałatkę.
Pisze, że to na jedną porcję, ale dość sporo tego wychodzi. I dobre jest
-
Kitola, tu masz zdjęcia tych babeczek:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
GAZPACHO
Składniki:
2 1/2 szkl. soku pomidorowego lub warzywnego
1 szkl. obranych, pozbawionych nasion i drobno pokrojonych świerzych pomidorów
1/2 szkl. drobno posiekanego selera
1/2 szkl. drobno posiekanego ogórka
1/2 szkl. drobno posiekanej papryki
1/2 szkl. drobno posiekanej dymki
3 łyżki octu z białego wina
2 łyżki oliwy z oliwek
1 zmielony duży ząbek czosnku
2 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
Przygotowanie:
Wymieszać sok, pomidory, seler, ogórek, paprykę, dymkę, ocet, oliwę, czosnek, natkę pietruszki, sól, pieprz w dużej szklanej misce lub metalowej ze stali nierdzewnej.
Nakryć i zostawić w lodówce do następnego dnia. Podawać na zimno.
Na 5 porcji.
Tego akurat nie jadłam, ale apetycznie brzmi
-
mniam, uwielbiam szpinak, a juz takie polaczenie to chyba niebo w buzi
jutro kupie szpinak i ser i zrobie
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki