76Lubią to
-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Awersja - no hmmm, jakby Ci to powiedzieć - ja też uważam, że nie masz z czego chudnąć
Ale jak kiedyś ważyłam 42 kg to też uważałam, że mam brzuchol jak piwosz.
Inna sprawa, że nigdy nie miałam mięśni na brzuchu - tzn. widocznych mięśni
Willex - ja też proszę o źródło tych pyszności. U mnie w domu się nie jadałowarzyw. Ba! nic się nie jadało - ja jestem dziecko stołówek i blinów babcinych.
Teraz, na starość zaczynam doceniać warzywa i świetnie się po nich czuję.
-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Awersjo wlasnie o tobie pomyslalam piszac ze przestalam sie wazyc! Tak wiec dzis z rana stanelam na wadze i uff nie jest zle ale i tak walka trwa i UWAGA!!! Bylam dzis w pracy i NIC slodkiego nie tknelam!!! Jupiii po raz pierwszy odkad tam pracuje a to juz dwa miesiace! Ani kawalatka ani kesa nic! Moj maly sukces na dzis 
Kiteku ja tez zawsze chcialam schudnac i jak sie zapisalam na strone dieta.pl z zamiarem schudniecia to wazylam jakies 52kilo i to bylo za duzo dla mnie! Cholerka teraz marze o takiej wadze...
tak to z nami babami jest
-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
ScyzorDziękachy. Jutro zerknę na te ćwiczenia.
Awersja i KitekuPrzepisy są w książce, ale większą część wzięłam z jakiegoś for. Jutro poszukam w kompie. Posłuchaj sobie Awersja na początek wykładów dr. Dąbrowskiej na youtube. A wiesz, że chciałam zwiać z for. jak zaczęliście pisać nt. szybkich diet i tego, że ja coś tam teges, ale się nie poddałam. mi chyba najgorzej bez kawy...szczególnie w kawiarni
Likaa i FigaWy jak ja - słodyczomaniaczka
ale uwerzcie da się żyć bez nich.............................................. .............choć jak ciężko.
Dzień 18
woda ciepła z cytryną
S: surówa z grapefruita i jabłka
S2: jabłko
O: kapusta kisozna z cebulą, sok z buraków i marchwi
K: szpinak z czosnkiem dusozny na wodzie, surówka z kapuchy kiszonej
za mało piję;(
Walka o zdrowie!

-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Willex i Gaja81 -No ciężko bez słodyczy... wiem, że się da bez nich.. tylko w pewnym momencie znów zaczyna się podżeranie słodkości. Ja nawet nie chcę żyć bez słodyczy....chcę tylko umieć zachować umiar i do tego dążę
Dzisiaj było z jedzeniem grzecznie. Ze słodyczami też
Poza tym pierwszy raz zrobiłam surówkę z pora z ananasem ...prosta i pycha
Jak ktoś chce podam przepis
Awersja dziękuję za radę z big milkiem.. nawet nie wiedziałam, że ma tak mało kalorii z pewnością się zaopatrzę w razie nagłej potrzeby
A teraz wielkie oczekiwanie na wagę i strach przed pierwszym zważeniem
-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Gaja....bo to trochę tak jest, alkoholik ma nie pić i nie kupować, ani sobie ani innym, ot cała filozofia
na tym polega nie picie, ale nie trzeźwość, bo do tego trzeba nauczyć się przeżywać emocje bez używek, radzić sobie z trudnościami życia, a to już dłuższy temat, bo o tym trzeba przede wszystkim gadać zaczynając od tego jak się czuje alkoholik bez picia, czy pojawiają się myśli lub inne somatyczne objawy głodu alkoholowego po sprawy bieżące, życiowe ( często postrzegane jako błahe i mało ważne) z którymi taki człowiek uczy się żyć. Ze słodyczami jest łatwiej, bo one nie zmieniają naszej świadomości i nie niszczą szarych komórek, dzięki bogu!! 
I dlatego ja zawsze cisnę na to, żeby nie uciekać z forum, ale gadać, pisać....o wszystkim i jak najwięcej 
Figa ja poproszę o przepis na surówkę z pora i anansa 
Willex....a czy na oczyszczaniu można jeść orzechy, migdały??? lub np. polać surówkę olejem lnianym?? Bo wiesz zastanawia mnie kwestia przyswajania witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.....no bo jak ich ni dostarczam.....to niby jak?? Pominę już kwestię kwasów omega i samego tłuszczu który też jest potrzebny.
Kiteku.... ja też nie mam mięśni na brzuchu. Fakt mam płaski brzuch, ale naprawdę mam na nim sporo tłuszczu. Kiedyś nawet zastanawiałam się nad swoim wyglądem jakbym ten tłuszcz spaliła. To chyba nie wyglądałoby zbyt dobrze. Moim większym problem są uda i dupsko. mam szerokie biodra, nie wiem ile teraz ze 108 będzie na pewno. a zeszłam już do 99, to był najniższy mój wynik w całym żywocie
Ale nie o tym chciałam. Kitek, słuchaj....sprawę mam :P bo zlałam już swój 1 ocet jabłkowy, ale kompletnie nie wiem jak to ma smakować. I nie wiem czy to ocet czy co właściwie? Smakuje trochę jak tanie wino jabłkowe, takie dziwne....smaku typowego octu to ja raczej nie wyczuwam. Fakt, ze robiłam to z bardzo słodkich jabłek, a powinno być kwaśne.....no ale.....nie użyłam też cukru dużo, łyżka miodu na słoik nie wiem co najmniej 3 l to nie jest dużo. Jak smakował Twój ocet??
Ja wczoraj miałam ciężki dzień i niestety nie udało się tego zrobić tak jak zaplanowałam. Ale dziś dzielnie walczę, nie tracąc entuzjazmu i motywacji.
Willex wrzuć tu swoje ulubione przepisy, bo trochę ich już przetestowałaś. Poza tym fajnie, ze powiedziałaś, że chciałaś zniknąć z forum, to ważne informacja, bynajmniej dla mnie. Nie przejmuj się tak tym co ludzie piszą. To są Twoje decyzje, Ty możesz jedynie taką informację przyjąć, zastanowić się, albo i nie. Pamiętaj wybór należy do Ciebie. Bo ja czasem piszę, trudne, może nawet mało przyjemne rzeczy
ale robię to w trosce, bo chcę pomóc. To trochę taki mój nawyk....wyniesiony z pracy.
Natomiast niezmiernie cieszy mnie fakt, ze jednak podjęłaś decyzję o pozostaniu z nami!!!!! Myślę, ze to dobra decyzja, tym bardziej, ze mam poczucie, ze dla wielu osób stajesz się motywacją i wzorem, dla mnie także 
i na koniec...jak co dzień..... :P
idę się szykować do pracy i miłego dnia
-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Cześć wszystkim
Po weekendowy rachunek sumienia 
Aktywność - spacerowa
Dieta - utrzymana za wyjątkiem 1 kawałka ciasta jabłecznika
Dzisiaj dzień rybny
II śniadanie było - Sardynka z puchy cebula czerwona czosnek pieprz ziołowy 4 kromki razowego 7-ziaren
Obiad - makaron tuńczyk cebula czerwona czosnek papryka zielona
Kolacja - hmm twaróg albo coś z jajem
Waga kapryśna ale stabilna 80 kg +-1kg. Trochę to męczące ale nic nie zrobię trzeba to przetrzymać i nie zwalniać tempa.
Plan do piątku przyszłego tygodnia bieżnia co drugi dzień i poranne codzienne ćwiczenia kręgosłupowe.
Zobaczymy czy wytrzymam. Mam nadzieję że waga będzie spadać, chyba że mam taki przyrost mięśni
ale wątpię.
Pozdro
-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
AwersjaPrzepisałam najważniejsze info z książki i mi zwiała wiadomośc;(
Kopiuję ze strony: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"Skład diety: Przez okres od kilku dni do kilku tygodni, w zależności od wskazań, zaleca się dietę opartą na warzywach nisko skrobiowych, takich jak na przykład: korzeniowe (marchew, buraki, seler, pietruszka, rzodkiew), kapustne (kapusta, kalafior, brokuł), cebulowe (cebula, por, czosnek), dyniowate (dynia, kabaczek, ogórki), psiankowate (pomidor, papryka), liściaste (sałata, natka pietruszki, zioła). Równocześnie można spożywać niskocukrowe owoce takie jak: jabłka, grejpfruty, cytryny i nieduże ilości jagód. Szczególnie cenne są zielone soki, które pochodzą z zielonych pędów roślin. Są one bogatszym źródłem bioaktywnych składników niż korzenie, posiadają chlorofil, którego budowa chemiczna jest podobna do hemoglobiny, mają aktywne enzymy, które oczyszczają, odtruwają, odnawiają krew, ułatwiają trawienie, alkalizują, dostarczają tlenu, energii, witamin i minerałów w najlepiej przyswajalnej postaci. Przykłady zielonych pędów na soki: natka pietruszki, seler naciowy, botwina, mniszek, pokrzywa, szczaw, szpinak, brokuł, kapusta, sałata, kiełki lucerny, trawa z pszenicy.
Warzywa i owoce można jeść na surowo, w postaci surówek, zup warzywnych przyprawianych ziołami, warzyw duszonych, pieczonych.
Wśród napojów poleca się picie: wody, soków warzywnych i owocowych, herbat owocowych lub ziołowych, kompotów bez cukru, wywarów z warzyw. W czasie kuracji nie należy spożywać żadnych innych pokarmów jak np. chleba, kasz, oleju itp. Również nie należy pić kawy, mocnej herbaty, alkoholu, ani palić papierosów. "
Znalazłam też rozszerzenie diety o inne produkty szczególnie w różnych ośrodkach, ale postanowiłam że będę jadła zgodnie z jej zaleceniami w książce "Ciało i ducha ratować żywieniem".
Masz kilka przepisów: (te które przypadły mi do gustu podkreslę)
Sałatka jabłko z jagodą
Jabłko zetrzeć na tarce na wiórki i dodać garść świeżych jagód. Sałatka bardzo pomaga w biegunce, która może wystąpić w czasie kryzysu ozdrowieńczego.
Surówka z czerwonej kapusty
Drobno zetrzeć na tarce kawałek czerwonej kapusty, dodać jabłko starte drobno na wiórki. Doprawić ząbkiem czosnku i solą ziołową.
Surówka z białej kapusty
Zetrzeć na tarce kawałek białej kapusty. Dodać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę, starte jabłko i zieloną pietruszkę. Można doprawić solą.
Surówka z kiszonej kapusty
Wymieszać delikatniejsze paseczki kiszonej kapusty ze startą marchewką i jabłkiem. Dodać posiekany drobniutko por i pokrojony szczypiorek. Doprawić zieloną pietruszką.
Biała surówka w kropki
Zetrzeć drobno surowy kalafior na tarce i wymieszać z pokrojonymi w kostkę pomidorem, czerwoną papryką i ogórkiem kiszonym. Można doprawić pieprzem ziołowym i sokiem z ogórka kiszonego. Taki sok ma w sobie dużo kwasu mlekowego i witaminy C.
Orzeźwiająca surówka lodowa
Sałatę lodową podrzeć na dosyć grube płatki, dodać grubo pokrojonego pomidora i szczypiorek. Doprawić koprem i sokiem z ogórka kiszonego.
Kolorowa surówka paprykowa
Pokroić w drobną kostkę paprykę w kolorze czerwonym, pomarańczowym, żółtym i zielonym. Wymieszać z tak samo pokrojonymi pomidorem i ogórkiem kiszonym. Doprawić sokiem z ogórka kiszonego.
Krzepka surówka
Na tarce zetrzeć rzepę, rzodkiew i winne jabłuszko. Wymieszać i doprawić solą.
Sałatka słodko-gorzka z pieprzem
Pokroić drobno w kostkę kapustę pekińską, pomarańczę i grejpfruta. Wymieszać i posypać pieprzem.
Zupa cebulowa
Przygotować wywar z jarzyn. Dodać cebulę pokrojoną w półkola (ilość w zależności od upodobań), doprawić dobrze solą ziołową. Podawać posypaną zieloną pietruszką.
Zupa 4 Tygodnie (każdy powtarza, że jakby ją codziennie jadł, to wytrzyma na diecie nawet 4 tygodnie)
Przygotować wywar z jarzyn. Włożyć duży brokuł, kawałek kalafiora i marchewki. Chwilę pogotować. Zmiksować tak, żeby pływały małe kawałki jarzyn. Doprawić curry, solą ziołową i pieprzem.
Gulasz jarski
Do garnka wrzucić: starty seler, marchew i pietruszkę, pokrojone w kostkę dynię i białą kapustę, pokrojony w paski por, ziele angielskie i liść laurowy. Dolać troszkę wody. Przykryć garnek i dusić do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić majerankiem, pieprzem, solą ziołową, tymiankiem i bazylią. Poddusić jeszcze 2 minuty i gotowe.
Kapuściany przysmak
Zetrzeć na tarce kawałek białej kapusty, wrzucić do garnka z liściem laurowym i zielem angielskim. Dałam trochę warzyw: marchwi, pietruszki i selera i oczywiście koperek. Podlać odrobinę wodą i dusić do miękkości. Przed podaniem doprawić solą ziołową. Można dać koncentrat pomidorowy.
Bigos jarski
Zetrzeć na tarce kawałek białej kapusty i jabłko. Pokroić w półplastry dużą cebulę. Wrzucić to do garnka z kiszoną kapustą, zielem angielskim i liściem laurowym. Podlać troszkę wodą i dusić do miękkości. Dodać przecier pomidorowy i dusić jeszcze 2 minuty. Przed podaniem doprawić czosnkiem, solą, pieprzem ziołowym, majerankiem i cząbrem.
Mus jabłkowo-marchewkowy
przepuścić przez wyciskarkę do soków 3 duże marchewki i 3 duże obrane jabłka.
Do naczynia z sokiem dodać pozostałości z jabłek, zmiksować na pulpę blenderem.
Jest to "syta" wersja soku marchwiowo-jabłkowego
Bigos jarski:Ugotować w małej ilości wody pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną kapustę kiszoną lub świeżą i udusić na małym ogniu. Po ok. 20 min. gotowania dodać pokrojone kwaśne jabłka, przecier pomidorowy i przyprawy (majeranek, kminek, czosnek, sól, liść laurowy) i zagotować.
Leczo jarskie: Ugotować w małej ilości wody pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną surową paprykę, kabaczek, przecier pomidorowy, przyprawy (sól, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz) i udusić na małym ogniu.
Jarzyny na ciepło: Marchew, seler, pietruszkę, por, cebulę pokroić i ugotować w małej ilości wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, przecier pomidorowy, sól.
Gotowanie jarzyn: najlepszym sposobem jest krótkotrwałe gotowanie jarzyn na parze w specjalnym podwójnym garnku z sitkiem. Można też gotować jarzyny na metalowym durszlaku nad garnkiem z gotującą się wodą. Jarzyny powinny być tylko częściowo ugotowane. Wówczas są smaczniejsze, mają więcej witamin i żywszy kolor, niż gotowane w wodzie. Na parze można gotować kalafior, brokuły, kapustę, marchew, pory, dynię itp.
Zupa jarzynowa gotowana: Pokrojoną włoszczyznę (marchew, seler, pietruszkę, por, cebulę) zalać wrzącą wodą, dodać przyprawy (np. majeranek, lubczyk, bazylię, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, koperek czy natkę pietruszki, sól szarą) i ugotować. Można zupę zmiksować. Aby nadać zupie odpowiedni charakter, dodać pod koniec gotowania pokrojone ogórki kiszone lub kiszone buraki, albo kalafior, kapustę czy przecier pomidorowy.
Zupa jarzynowa surowa: Jest szczególnie zdrowa, gdyż pominięto tu proces gotowania, który niszczy witaminy i enzymy. Do malaksera (blender) wrzucić pokrojoną marchew, seler, cebulę, por, kalafior, dodać przecieru pomidorowego, soli, 1 ząbek czosnku i zalać gorącą wodą z przyprawami np. jarzynką, zmiksować i podać na gorąco do picia.
Gołąbki jarskie: Sparzyć we wrzącej wodzie liście kapusty, wypełnić farszem jarzynowym, zawinąć liście. Gołąbki zalać niedużą ilością wody z przecierem pomidorowym, vegetą i udusić na małym gazie.
Farsz jarzynowy: Ugotować na parze lub w osolonej wodzie jarzyny: marchew, seler, pietruszkę, por, cebulę, przyprawić bazylią, solą, pieprzem, natką pietruszki i zmielić. Farsz jarzynowy można też użyć do faszerowania papryki, kabaczka, cebuli, buraków (wydrążyć ugotowany burak i dodać farsz jarzynowy i zapiec w piekarniku).
gaspacho
3 średnie pomidory, ogórek /10cm/, papryka czerwona, ząbek czosnku i mała cebulka /opcjonalnie/ - zmiksowac w blenderze, doprawić pieprzem.
szpinak duszony z pomidorami
na patelni teflonowej ułożyć posiekane świeże liście szpinaku /albo szpinak z brykietów/, na wierzch ułozyć drobno posiekanego pomidora i udusić w sosie własnym. Gdyby pomidor dał za mało soku, dodać łyżkę wody, tak mało jak to konieczne. Doprawić do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem.
Szpinak dobrze komponuje się z kalafiorem lub brokułem, gotowanymi z wody. Szybko sie przyrządza
ćwikła
5-6 buraczków ugotować w mundurkach na miękko, obrać ze skórek, zetrzeć na tarku na małych dziurkach, dodać słoiczek chrzanu 'Polonaise' /tyle ile konieczne, różnie wychodzi producentowi z ostrością, nie zawsze jest taki sam/, nieco nasion kminku /dodaję takie troche potłuczone w moździerzu/, sól, pieprz, nieco octu lub soku z cytryny do smaku.Wymieszać, odstawić.
Ostatnio edytowane przez willex ; 12-11-2014 o 19:05
Walka o zdrowie!

-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Koktajle i soki:
- seler naciowy, jabłko, pomidor
- garść lisci salaty, garść lisci szpinaku, pol zielonego ogorka, male jabłko
- brokuł,
- pokrzywa, jabłko
- grapefruit, jabłko, marchew
- dynia, marchew, jabłko
- marchew, kapusta pekińska
- marchew, kapusta pekińska, jabłko
- seler korzeń lub nać, jabłko
- ogórek, pomidor, papryka
- ogórek, jabłko, mięta
- brokuł, ogórek, seler, natka pietruchy
- burak, marchew, seler, szpinak
- imbir, marchew, ogórek, seler, natka pietruszki
Surówki:
1. Pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebula
2. 1/2 główki kapusty czerwonej (niecałe 1,5kg), 1 duże słodkie jabłko, 1 mała cebulka, sól, pieprz, sok z cytryny
sałata lodow, kawałek papryki. Wszystko rozdrobnić, posolić i polać sokiem z cytryny.
3. Buraczki utarte z chrzanem i jabłkiem - lekko posolone i pokropione sokiem z cytryny.
4. Buraki gotuję na parze, kroję na kosteczkę, dodaję ogórka kiszonego i trochę cebulki, Do tego jabłko w kostkę i gotowe.Do sałatki z buraczków dodaję majeranek i skraplam sokiem z cytryny. Odnośnie buraczków - gotuję je w całości to dlatego że jak są miękkie łatwiej je pokroić
5. Marchewki (2-4), czarna rzepa (1 cała lub połówka, zależnie od wielkości) - poszatkowane lub starte na tarce, do tego dużo posiekanego koperku, sól i sok z cytryny. Ostatnio dodaję też jabłko - sałatka ma łagodniejszy smak.
6. Pokroić lub zetrzeć na tarce seler naciowy, dodać utarte jabłko, pokrojona zieloną pietruszkę, szczypior, ogórek kiszony
Z czerwonej kapusty można zrobić surówkę z grejpfrutem ( wg Książki E.Dąbrowskiej).
7. Czerwona kapusta duszona z jabłkiem i cebulką i cynamonem.
8. Starte buraczki z jabłkiem i białą rzodkiewką.
9. Starta marchewka z jabłkiem i białą rzodkiewką
10. Kiszona kapusta z marchewką, jabłkiem.
Zupy:
Jarzynowa: brokuły i szpinak, papryka czerwona, cebula, marchew, por, seler, pietruszka i dużo przecieru pomidorowego oraz 2 łyżeczki soli szarej z Kłodawy
Selerowa: obierz selera, pokrój na kawałki byle jakie, wystarczy na ćwiartki, 1 duża pietrucha plus garść albo i dwie pokrojonego pora. Biorę te zielone części, które ludzie zwykle wyrzucają, bo są za twarde na surówkę. Sól, pieprz, pół małej papryczki chili bez pestek.
Zmiksować i zagotować albo ugotować i zmiksować, jak kto woli.
Ogórkowa: do wrzątku dodałam potartą marchewkę, kawałek selera, 3 ogórki kiszone również potarte. Doprawiłam solą, pieprzem, dodałam liść laurowy, dolałam wody z ogórków kiszonych. Pogotowałam 10 minut. Wyszła całkiem niezła.
Pomysł na zupę: gotuję przez 15 minut pokrojone warzywa- marchewkę, pietruszkę korzeń, seler, por, cebulę, czosnek- dodaję liść laurowy i ziele angielskie. Następnie odcedzam wywar i w nim przez kolejne 15 minut gotuję pokrojoną kapustę kiszoną lub pomidory lub buraczki czerwone czy botwinkę lub kalafior lub brokuły lub kapustę młodą- w zależności od tego na jaką zupę mam ochotę. Warzywa z wywaru miksuję blenderem i dodaję do zupy, przyprawiam solą i pieprzem (oczywiście wcześniej wybieram listek laurowy i ziele angielskie). Dzięki temu zupa nie jest wodnista, bardziej syci i jest dużo smaczniejsza. Polecam.
Kapuśniak: gotuję kapustę kiszoną z liściem laurowym i zielem ang. Gdy woda jest za kwaśna to odlewam i gotuję dalej z przyprawą do dan z kapusty
Cebulowa: ugotować jarzynki w wodzie dodać cebulę pokrojana w półkola wg uznania doprawic solą ziołowa. Posypać natka pietruszki lub koperkiem.
Jarzynowa: Cebulka (2-3) czosnek (4-5 ząbków) papryka czerwona (1) papryka zółta (1) kabaczek (1 duzawy) sok pomidorowy (1 l) koncentrat pomidorowy kalafior papryczka chili swieza (opcjonalnie) Cebulke z czosnkiem kroimy drobno i podsmazamy na beztluszczowej patelni, jak juz bedzie gotowa, dodajemy drobo pokrojona papryke. 'Smazymy' jeszcze kilka minut. W tym czasie w duzym garnku wlewamy 1/3 wody i wrzucamy pokrojonego w kosteczke kabaczka. Dorzucamy do tego podsmazona papryke z cebulka, dolewamy sok pomidorowy i koncentrat. Gotujemy do zagotowania. Dodajemy przyprawy wedlug uznania: u mnie to bazylia, oregano, chili, sambal, ziola prowansalskie. Kalfior dzielimy na malutenkie rozyczki, myjemy i dorzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut, zeby byl al dente.
Jarzynowa z kalafiorem: marchew, pietruszka, seler, por, kalafior, cebula, sól kamienna, koperek, czosnek
Przepisy z Vittaliii i innego forum o WO
Ostatnio edytowane przez willex ; 12-11-2014 o 19:07
Walka o zdrowie!

-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Kolejny dzień za mną (no już prawie).
Rankiem nie miałam co jeśc więc zkaombinowałam i zapodałam sobie surówkę i sok. Zbrzydła mi kapusta kiszona.
Mc_CafeMax. 6 tyg. Zakładałam 2 tyg a jest już czwarty i o dziwo bdobrze się czuję jedząc warzywka i te ograniczone owoce, choć wiadomo, że nawyki stare dają znać i chciałoby się coś innego. Nie czuję się głodna, co najlepsze.
Dzien 24
woda ciepła z cytryną
S: sałatka z kapuchy, marchwi i jabłka=sok z buraka
S2: jablko
O: zupa paprykowa
K: kalafior gotowany+ogorki z koperkiem i cytryną
Ostatnio edytowane przez willex ; 12-11-2014 o 19:25
Walka o zdrowie!

-
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Cześć
Dziś była wizyta u fizjoterapeutki.
Diagnoza - dyskopatia, rwa kulszowa
Koniec z bieganiem przynajmniej narazie. Zapisałem się na elektroterapię. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zabiegi do 4 grudnia potem decyzja co dalej. Tak czy inaczej trzeba kontrolować jedzenie bo aktywność ograniczona do minimum. Chyba podświadomie wiedziałem że to tak się skończy, ale jak się już zaczęło to trzeba to ciągnąć. Mam tylko nadzieję że nie złamię diety a terapia pomoże.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki