Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy ... 8 9 10 11 12 20 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 313

Wątek: PRZEPISY SB:)

  1. #91
    Awatar Paulyna
    Paulyna jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    26-01-2005
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    1,190

    Domyślnie

    Tak sie sklada, ze ja wczoraj tez wydrukowalam sobie caly 14 dniowy jadlospis !!! Super pomysl! Teraz bedzie mi znacznie lepiej i wprowadze sobie do menu wiecej ryb
    THX :*

  2. #92
    FilleNoire jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    24-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Witam Zaczęłam właśnie SB i mam pytanie - czy w fazie pierwszej można jeść paprykę? Niby ma niski indeks [10], ale nie wiem, czy jest dozwolona... Proszę, pomóżcie!

  3. #93
    Anikas9 Guest

    Domyślnie

    Tak tak papryczkę można

  4. #94
    Awatar julcyk
    julcyk jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-08-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    1,289

    Domyślnie

    hej dziewczynki a co myślicie o przepisach ktore w kazdy czwartek sa w gazecie wyborczej. w tej serii z calego swiata...
    JA

    JOJO waga około 85 kg.

  5. #95
    Anikas9 Guest

    Domyślnie

    Odświeżam ten wąteczek
    tyle tu pyszności........ mniam mniam

  6. #96
    Awatar gayga678
    gayga678 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-05-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    149

    Domyślnie

    Podciągam ten wątek dla Kaszanny
    Będę tu musiała wrzucić obiecane przepisy na przetwory bez cukru :P ale to w przyszłym tygodniu
    Grażyna



    Link do starego forum: http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56238&highlight=
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  7. #97
    kaszanna jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ale super przepisy. Przez tydzień nie mam dzieci więc będę ćwiczyć zdrowe gotowanie.

  8. #98
    joa777 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cześc jestem na diecie drugi dzień i bardzo brakuje mi pieczywa...czy macie moze jakis przepis na cos imitujace pieczywo??

  9. #99
    Awatar gayga678
    gayga678 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-05-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    149

    Domyślnie

    Znalazłam coś z obiecanych przetworów
    Kabaczki


    Składniki

    • 1 słoik przecieru pomidorowego

    • 1 pokrojony liść selera

    • 4 duże cebule

    • 6 ząbków czosnku

    • 2 marchwie

    • 2 papryki czerwone

    • 2 kabaczki

    • sól, pieprz

    • olej do smażenia


    Etapy przygotowania

    1. Cebule pokroić, podsmażyć na oleju, ząbki czosnku pokroić w plasterki, paprykę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć. Wszystkie warzywa zalać przecierem, osolić i dusić 15 minut.

    2. Kabaczki pokroić, posolić, popieprzyć, obsmażyć na oleju. Gorące nakładać do słoików, zalewać sosem.


    Joa777 - kanapeczki można na liściach kapusty pekińskiej, robic zawiniątka z sałaty, czy tez obkładać dodatkami grubszy plaster sera czy wędliny W pierwszej fazie niestety pieczywka nie wolno
    Pozdrawiam
    Grażyna



    Link do starego forum: http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56238&highlight=
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  10. #100
    Awatar gayga678
    gayga678 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-05-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    149

    Domyślnie

    No to garśc obiecanych przepisów na przetwory bez cukru
    PRZECIER
    2 kg jabłek
    Jabłka umyć, oczyścić, rozgotować jak na galaretkę,przetrzeć, masę zagotować, natychmiast wkładać do podgrzanych słoików, szczelnie zamknąć. Można dosłodzić fruktozą i dodać cynamon.
    OWOCE WE WŁASNYM SOSIE
    2 kg dojrzałych moreli lub brzoskwiń
    Dorodne brzoskwinie lub morele włożyć na chwilę do wrzątku, przelać zimną wodą, ostrym nożem zdjąć skórkę, przekroić na pół,wyjąć pestki. Układać ciasno w wyparzonych słoikach,przeciętą częścią w dół, pasteryzować 25 minut słoiki 1/2litrowe.
    Tak przygotowane owoce mają mało kalorii, można je stosować nawet w dietach.Ponadto świetnie się nadają do deserów i ciast oraz jako dodatek do białych mięs.Najlepiej w 1/2l słoikach przyrządzić oddzielnie brzoskwinie i morele
    CZARNE JAGODY BEZ CUKRU
    2 kg jagód
    Jagody starannie przebrać, umyć, osączyć, wsypać do rondla i podgrzać na wolnym ogniu lub w ciepłym piekarniku aż puszczą sok, napełnić małe słoiki i pasteryzować ok. 20 min.
    Mozna też świeże jagody ciasno ułożyć w słoiczkach i pasteryzować ok. 25 min, z tym, że podczas gotowania osiadają do połowy słoika.
    Zakonserwowanych w ten sposób jagód można używać do ciast,deserów,makaronu i ryżu

    W ten sposób można przygotować dowolne owoce leśne np. maliny, żurawiny,owoce dzikiego bzu itp.
    POWIDŁA ŚLIWOKOWE
    Dojrzałe śliwki węgierki przebrać, umyć, osączyć, usunąć ogonki i wypestkować. Wrzucuć do garnka, rozgotować pod przykryciem w małej ilości wody, kiedy owoce wypuszczą sok, odkryć garnek, dalej gotować na słabym ogniu, często mieszając ok. 1/2 godziny, odstawić na kilkanaście godzin.Powtarzac gotowanie przez 3 dni, aż masa będzie tak gęsta,że powidła spadaja z łyżki płatami. Gorącą masę przłożyć do słoików, zamknąc je.
    Powidła są doskonałe do śniadaniowych oraz deserów
    Na razie tyle



    Link do starego forum: http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56238&highlight=
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy ... 8 9 10 11 12 20 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •