Ułożona przez dietetyka, chudnie się 4-5 kilo w miesiąc, zależy od człowieka, może komuś uda się więcej. Zapraszm do przyłączenia się do mnie.
Poniedziałek
Śniadanko- 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego, 1-2 liście sałaty, 2 plasterki chudej szynki, pół pomidora, kiełki
2 śniadanie- 1 szklanka soku grejpfrutowego, 2 podłużne biszkopty
Obiad- kromka pieczywa chrup., sałatka: 5 różyczek gotowanego brokuła, 2 pomidory, 3 plasterki szynki wołowej, 2 łyżki ziaren sezamu
Podwieczorek- 1/2 szklanki truskawek, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 1 łyżka cukru - przygotować koktajl
Kolacja- 2 kromki pieczywa chrup., 1-2 liście sałaty, 1 trójkącik sera topionego, 2 rzodkiewki
Wtorek
Śniadanie- 1 grahamka, 2 plasterki pasztetu drobiowego, 1 ogórek kiszony, 1-2 liście sałaty
Drugie śniadanie- 1 gruszka albo jabłko
Obiad- przygotować sałatkę - 3 ugotowane ziemniaki w mundurkach, 1 szklanka ugotowanej zielonej fasoli, 3 łyżki startego żółtego sera, 1 łyżka orzechów, 1 jajko na twardo, 3 łyżki sosu winegret ( ja używam Knorra)
Podwieczorek- sok jabłkowy ( szklanka)
Kolacja- 2 kromki pieczywa chrupkjiego, sałatka: kilka liści sałaty, 1 starta marchew, 6 sztuk suszonych daktyli, sos: 1 łużeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól, pieprz
Sroda
Śniadanie- ciemne pieczywo ( kromka). 1-2 liście sałaty, plasterek łososia wędzonego, 1 ogórek konserwowy
2 śniadanie- owoc kiwi, 2 mandarynki
Obiad- pół szkl. ugotowanego ryżu, 3 plasterki wołowiny, 1/2 papryki czerwonej, 1 pomidor, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka majonezu light, półn opakowania jogurtu, małego, naturalnego, sól, pieprz - wołowinę pokroić w paski, pomidory i paprykę drobno pokroić, wymieszać z wołowiną i ryżem, sos: majonez wymieszać z jogurtem i koncentratem , doprawić
Podwieczorek 1 szklanka soku porzeczkowego
Kolacja przygotować sałatkę owocową: 2 kr ążki ananasa z puszki, 1 pomarańcza, 1 brzoskwinia z puszki, pół szklanki winogron, 2 łyżki wiórków kokosowych
CZwartekŚniadanie - 1 kromka pieczywa ciemnego z ziarnami, 1-2 liście sałaty, 2 cienkie plasterki zółtego sera gouda, kiełki
2 śniadanie - jabłko
Obiad przygotować sałatkę: - pół szklanki ugot, ryżu, pół piersi kurczaka ( usmażona na łyżce oleju) pół kwaśnego jabłka, pół banana w plastrach, 1 łyżka soku pomarańczowego, sól pieprz, 1 łyżka płatków migdałowych
Podwieczorek - 1 szklanka soku
Kolacja 1 pomidor, cebula, pół żółtej papryki, 1 ogórek konserwowy, pół czerwonej papryki, pół szklanki kaszy kus kus zalanej wrzątkiem
Piątek -
Śniadanie 1 jajko, 1 łyżeczka dżemu niskosłodzonego, mleko 1, 5 proc. - przygot omlet
2 Śniadanie - 1 banan, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 łyżki soku z cutryny, pół szklanki chudego jogurtu nat, przygotować koktajl
Obiad - 1 szkla ugotowanego makaronu wstążki, 2 plastry pokrojonej szynki, 3 łyżki startego żółtego sera, 1 łyżka majonezu light, sól, pieprz, wszystkie składniki wymieszać, posypać żółtym serem
Podwieczorek - sok z marchwi szlanka
Kolacja 1 banan 1 krążek ananasa z puszki, 1 pomarańcza, pół szklanki wiórków kokosowych, 1 łyżka rodzynek
Sobota
Śniadanie - 1 kromka pieczywa tostowego, 3 plasterki sera pleśniowego, owoc kiwi
2 śniadanie pół banana, 1 plaster ananasa z puszki, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 szkl maślanki, wszystko wymieszać,
Obiad - 1 sznycel cielęcy( ja robię z piersi), sól, pieprz, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżka oleju, 2 łyżeczki masła, 3 różyczki kalafiora, sznycel obtoczyć w mące, smażyć
Podwieczorek 1 jabłko
Kolacja pół szklanki czerwonej fasoli z puszki, półl szklanki białej fasoli, koperek, 2 łyżki startego żółtego sera, 2 łyżki sosu winegret, sól, pieprz
Niedziela
Śniadanie - 2 kromki pieczywa chrupkiego, 4 łyżki twarożku, pól jabłka
2 śniadanie 1 mały actimel, 2 herbatniki
Obiad - pół szklanki ugotowanego ry żu, 2 pomidory, bazylia, 2 plasterki wędzonego łososia, sos: 2 łyżki śmietany 12 procent, łyżeczka musztardy, łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz
Podwieczorek 1 szklanka soku pomarańczowego
Kolacja- 5 różyczek ugotowanego brokuła, pół szklanki zielonego groszku, pół ogórka zielonego, kilka łuskanych orzechów włoskich, natka pietruszki, 1 łyżka majonezu
light
INSTRUKCJA OBSŁUGI:
podany jadłospis powtarzaj przez miesiąc, potem zastosuj dietę stabilizującą( podam jak ktoś będzie chciał)
- efekt uzyskasz dopiero wtedy, gdu dokładnie będziesz przestrzegać podanych norm i miar oraz pór jedzenia posiłku ( kolacja min. 3 h przed snem)
- nie opuszczaj żadnego posiłku ponieważ organizm odłoży sobie wartość kaloryczną pominiętej porcji z następnej
-jeżeli z jakiś powodów nie możesz zjeść zaplanowanego posiłku, noś przy sobie 10 suszonych moreli i wdety je zjedz
- nie możesz w tej diecie nic zmieniać
pijemy wodę niegazowaną, kawę , herbatę i soki, tylko wtedy gdy są zalecane
Zakładki