Strona 41 z 438 PierwszyPierwszy ... 31 39 40 41 42 43 51 91 141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 4377

Wątek: Najwyższy czas pomyśleć o sobie

  1. #401
    malgo4 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    18-01-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dlaczego nasze organizmy wiedzą, że muszą magazynować, z obawy przed głodem, a nie wiedzą, że trzeba zrzucić, bo waga wysoko sięga ponad normę Pozdrawiam :P

  2. #402
    kwiatek432 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-09-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Bewiczku, to wszystko prawda, co napisałaś.
    Więc po co ja się głodzę i jem tylko jabłka?

  3. #403
    Awatar misiala
    misiala jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    14-11-2005
    Mieszka w
    Toronto
    Posty
    1,291

    Domyślnie

    kwiatek nie marudz,bo jablka sa dobre na oczyszczenie organizmu z toksyn, i od czasu do czasu taka glodowka jest wskazana
    Nie mam teraz czasu czytac tego Bewiku, ale moje zdanie jest takie,ze nie wazne ile sie je tylko co

  4. #404
    Guest

    Domyślnie

    Bewiku Porównałam nasze suwaki i od Nowego Roku mamy mniej więcej taki sam spadek kg (Ty schudłaś o 10dkg więcej )

  5. #405
    bewik jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Bielawa
    Posty
    2

    Domyślnie

    Oj Ajakuś, wcale nie idziemy tak samo, bo ja po tym tłustym czwartku, oraz męża imieninach w sobotę i niedzielę przytyłam.
    Dzisiaj rano weszłam na wagę , bo przecież pierwszy dzień marca i ważę...74,8 kg, więc ubyło mnie 5, 1 kg od początku roku ale przybyło od poprzedniego ważenia, ale nic, to trzeba mieć nadzieję, że do świąt do 70 kg dojdę
    Nie zmieniam suwaczka, niech mnie mobilizuje do ograniczenia zlego jedzonka
    Misialku masz rację ja nastawilam się psychicznie ,że dzisiaj same jabłka i nawet nie myślę o czymś innym
    Kwiatuszku , ja jak to czytałam to też myślałam nad tym , ale jak jeden dzień oczyścimy troszkę organizm, to chyba na dobre nam wyjdzie , tylko myslałam ,że będzie nas więcej ,bo sądziłam że Misialek, Pazera i Aia do nas dołączą...
    Malgo, nasze organizmy są mądrzejsze od nas i zawsze nas przechytrzą
    Psotulko śledziki wspaniałe i Misialek ma rację jesteś kusicielka ( pyszne śledziki)
    Dziękuję za 100, wspaniała i 100 i laseczka w setce
    Krysialku , a jak tam u Ciebie dzisiaj , też było winko na lepsze trawienie

    A teraz podaję moje pomiarki na dzień dzisiejszy

    waga 74,80 kg
    35,6 % tłuszcz, 47 % woda 30,2 % masa
    106 cm biust , 88 cm pas 105 cm biodra 56 cm udo

    Jadłospis na jutro
    10 ,00 Śniadanie rybka panga, papryka
    13,00 2 śniadanie jabłko i pomarańcz
    16,00 szklanka rosołu , udko
    18,00 aerobik
    19,20 10 dkg ser biały chudy

  6. #406
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    KOCHANE
    WIEM TYLKO I MOGE TO NAPISAC ,ZE GAGA NA POCZATKU MI WIELE POMOGLA ZA CO BARDZO JESTEM JEJ WDZIECZNA DALEJ BLADZE I SZUKAM TO CO MI WYSLALA BARDZO MI POMOGLO MOZE CHUDNE WOLNO ALE MYSLE ,ZE ZDROWO
    Nie ma jednej diety idealnej dla wszystkich. Nie istnieje też żadna cudowna pigułka odchudzająca.
    DLATEGO ZACZYNAM ANALIZOWAC TO CO JEM ,JAK SIE CZUJE
    WKLEILAM TO U SIEBIE I TERAZ U WAS

    Jedzmy zdrowo

    Zioła dla zdrowia i podniebienia
    Zioła nie tylko wzbogacają smak potraw, ale ułatwiają trawienie, niszcza bakterie i dostarczają wielu witamin, soli mineralnych i roślinnych enzymów. Są niezbędne zwłaszcza w potrawach ciężkostrawnych, przygotowywanych z tłustego mięsa, grochu, fasoli. Najbardziej intensywny aromat i smak mają zioła świeże. Suszone są bardziej praktyczne w użyciu.

    Witaminy na surowo
    Zaletą spożywania owoców i warzyw na surowo jest to, że zachowują większość cennych składników odżywczych. Pamiętajmy jednak, że jarzyny i owoce należy przygotować dopiero w ostatniej chwili, tuż przed podaniem na stół, ponieważ krojenie przyspiesza utratę witaminy C. Jednak nie wszystkie warzywa można jeść surowe (np. ziemniaki, korzeń pietruszki), gdyż nasz organizm będzie miał problem z ich strawieniem.

    Pieczenie doskonałe
    Mięs nie trzeba smarować dodatkową porcją tłuszczu, jeśli do pieczenia będziesz używać specjalnej folii. Danie nie przypali się, zachowa natomiast odpowiednią kruchość i soczystość. Wprawdzie podczas pieczenia zostaje zniszczona witamina C, ale soki mięsne powstałe w wyniku opiekania zawierają witaminę B. Warto więc używać ich do przyrządzania sosów. Jeśli przygotowujesz zapiekankę jarzynową, dobrze jest przed włożeniem do piekarnika posmarować warzywa odrobiną oliwy z oliwek - tu przyda się cienki pędzelek, który pomoże nałożyć odpowiednią ilość tłuszczu. Jeśli tego nie zrobisz, pod wpływem temperatury jarzyny staną się suche i wiórowate.

    Smażenie tylko na świeżym tłuszczu
    Aby potrawy smażone były zdrowsze, do ich przygotowania powinno się używać niewielkiej ilości tłuszczu - wtedy produkty zachowają stosunkowo dużo witamin rozpuszczalnych w wodzie. Pamiętaj, żeby nie stosować raz użytego tłuszczu do powtórnego smażenia. Na przykład za każdym razem wlewaj świeży olej do frytkownicy. Wielokrotnie podgrzewany tłuszcz utlenia się i może być rakotwórczy. Unikaj smażenia potraw w głebokim tłuszczu. Tak przyrządzone produkty wchłaniają duże ilości tej substancji, co nie służy ładnej sylwetce ani żołądkowi. Warto wiedzieć że najlepszym "smażykiem" jest olej z pestek winogron - jedyny tego rodzaju produkt, który pod wpływem wysokiej temperatury nie traci zawartych w nim cennych witamin. I jeszcze jedna dobra rada: smażąc jak najczęściej mieszaj potrawy. Warto to robić nie tylko, by się nie przypaliły. Mieszając skraca się czas przyrządzania potraw, bo produkty szybciej się ogrzewają. Dzięki temu uda ci się zachować jak najwięcej wreżliwych na ciepło substancji.

    Tradycyjnie w wodzie
    Gotując jarzyny w wodzie, nie wlewajmy jej do garnka zbyt dużo. Cenne witaminy znajdujące się w produktach rozpuszczają się w wodzie, którą potem wylewamy, odcedzając warzywa. Aby zatrzymać jak najwięcej cennych składników, gotuj jarzyny (np. ziemniaki, marchew) i owoce w skórce, a dopiero później je obieraj. Jeśli natomiast przyrządzasz obrane, skróć maksymalnie czas trzymania ich w gorącej wodzie. Najlepiej jest wkładać warzywa, owoce, a nawet mięso, bezpośrednio do wrządku (a nie - zalewać zimną wodą i dopiero potem gotować). Kiedy tylko produkty zmiękną (ale się nie rozlatują), trzeba zdjąć garnek z ognia.

    Najlepiej na parze
    Sposób ten sprawdza sie doskonale w przyrządzaniu potraw z warzyw lub delikatnego, białego mięsa - produktów, które nie wymagają zbyt długiego działania wysokiej temperatury i dość szybko miękną. Gotowanie na parze sprawia, że można zachować więcej składników odżywczych niż podczas klasycznego gotowania, choć i tam traci się ich ponad 30 proc. Poza tym ta metoda sprawia, że warzywa zachowują bardzo ładny, naturalny kolor. Wodę, która gromadzi sie na dnie naczynia, można wykorzystać do przyrządzania smacznych sosów.

    W kuchence mikrofalowej
    Tę metodę szczególnie lubią jarzyny i ryby. Mikrofalówka nie służy natomiast czerwonemu mięsu, które na ogól pozostaje twarde. Gotowanie w kuchence mikrofalowej pozwala zachować odpowiednią wilgoć potraw, kolor i większość składników odżywczych, nawet tych rozpuszczalnych w wodzie, pod warunkiem, że użyjesz do tego minimalnej ilości wody. Nie staraj się skracać "kucharzenia", programując wyższą, niż zalecana, temperaturę. Jeśli tak zrobisz, danie będzie niesmaczne - suche, wiórowate i pozbawione wielu substancji odżywczych, które giną w wysokiej temperaturze.

    CO DO KUCHENKI MAM PEWNE OBIEKCJE I WAZNE JEST CO JEMY I ILE BARDZO SPODOBAL MI SIE ARTYKUL W DIETCE / WLASCIWIE JESTESMY SAMI/ ALE DZIEKI NIEMU ULATWILAM SOBIE PRACE - CO MI WOLNO JESC ,W JAKICH ILOSCIACH ITD.

    ZROZUMIALAM BEDAC TUTAJ,ZE MUSZE ZACZAC PITRASIC INACZEJ, JESC NAWET TO CO JADLAM ALE TEZ INACZEJ. I CO NAJWAZNIEJSZE ZACZELAM SIE RUSZAC
    TO NA TEN OKRES CZSU JAKI TU JESTEM TO JUZ BARDZO WIELE

    KOLOROWYCH SNOW BO WAS ZANUDZE

  7. #407
    krysial jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Głogów
    Posty
    722

    Domyślnie

    Bewik Ty to wszystko pisałaś ??? czy gotowca na myszce przeniosłaś
    już godzine studiuje i strach sie bać .
    Teraz już wiem ,ze to nie ja jestem łakoma tylko mój organizm prosi nocami
    o litośc jeszcze teroche poczytam Psotuli na czym radzi gotować.
    Z ćwiczeniami to masz racje -ale najzdrowsze jest pływanie -bo
    nie będziesz miała zwisów . Czemu ja tak sie wody boje

  8. #408
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    A ja po baseniku wczorajszym, dziś się polenię i do solarium pójdę
    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

  9. #409
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    WITAJ
    Bewik Ty to wszystko pisałaś ??? czy gotowca na myszce przeniosłaś
    TO TEZ GOTOWIEC -MOZE CI SIE PRZYDA

    PRZYKŁADOWA DZIENNA RACJA POKARMOWA

    Poniżej podajemy przykładową dzienną rację pokarmową dostarczającą ok. 1200 kcal.

    Notując dokładnie przez kilka dni swój jadłospis można porównując z tabelką ocenić gdzie robimy największe błędy dietetyczne, czego jemy za mało, a czego w nadmiarze.

    Racja pokarmowa dostarczająca ok. 1200 kcal. Czyli - ile czego powinniśmy zjeść codziennie:

    Produkty zbożowe

    2-3 kromki (80g) pieczywa

    1 płaska łyżka (10g) mąki, kasz lub makaronu

    1 łyżka (10g) płatków, otrębów, ryżu
    10g pieczywa odpowiada ok. 6g mąki, kaszy, makaronu, lub ok. 5g płatków owsianych lub kukurydzianych



    Mleko i przetwory mleczne

    2 niepełne szklanki (400g) chudego mleka, kefiru, maślanki, jogurtu

    1 gruby plaster (80g) chudego białego sera
    100g mleka, kefiru odpowiada 40g sera białego

    100g sera odpowiada 250g kefiru

    1 jaja kurzego (25g)
    25g jaja odpowiada 25g mięsa

    Produkty mięsne

    1 porcja (150g) mięsa, drobiu, lub ryb

    2-3 plasterki (30g) chudej wędliny
    15g mięsa odpowiada ok. 10g wędliny

    10g mięsa odp. ok. 7g wędliny

    Porcja mięsa może być zastąpiona przez 50g nasion roślin strączkowych

    Tłuszcze

    1 płaska łyżeczka (5g) masła lub margaryny

    1 łyżka (10g) oleju roślinnego


    Warzywa i owoce

    500 g warzyw różnych (dostarczających witaminy C, beta-karotenu)

    150g (1 średnia sztuka) owoców


    3 średnie (170g) ziemniaki


    2 płaskie łyżeczki (10g) cukru
    5g cukru odp. 6g miodu lub 8g dżemu



  10. #410
    luizek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    75

    Domyślnie

    Bewik - czytam, czytam i im więcej czytam tym jestem głupsza, fakt że ja nigdy nie lubiłam głodówek, zawsze wtedy bolała mnie głowa i było mi niedobrze, widać organizm sie bronił, głupi nie jest, musze popatrzec jak to jest z chudnieciem i ilościa zjedzonych lakorii, ciekawe to wszystko
    papatki
    17/11/2008
    ___________________
    DZIEŃDOBEREK- tu jestem
    Tu byłam

Strona 41 z 438 PierwszyPierwszy ... 31 39 40 41 42 43 51 91 141 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •