[size=6]WITAJ MOJE SLONECZKO [/size ] SAMA SIE DZIWIE ,ZE TO CI NAPISALAM-WIESZ JAK SIE WYGADALAM /NAPISALAM/ JEST MI LZEJ NA DUSZY. UKRYWALAM TO - BO BARDZO MI BRAKUJE SYNOW ,DZIECIARNI, WSPANIALYCH DZIEWCZYN Z PRACY. SPOTKAM SIE Z NIMI W CZWARTEK-JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC-BUZIOLKI
Cielęcina z ananasem w sosie sojowo-ostrygowym
Składniki:
0,5 kg cielęciny
0,25 kg ananasów
0.2 kg papryki czerwonej
1 średnia cebula
1 mały por
sos sojowo - ostrygowy
ocet winny
sól
pieprz
natka pietruszki
Przygotowanie:
Cielęcinę kroimy w cienkie paski , wrzucamy na gorącą oliwę z oliwek , dodajemy pokrojoną papryke , cebule oraz por i zalewamy to sokiem z ananasów, dusimy do miękkości i przyprawiamy solą pieprzem oraz sosem sojowo - ostrygowym, pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, całość podajemy z dzikim lub białym ryżem.
Zakładki