Dla 6 osób Porcja: 172 kcal
skladniki: 150g wedzonego lososia, 450g mrozonego szpinaki, sol, pieprz, galka muszkatolowa, 4 lyzki koperku (może byc mrozony), 200 g twarogu, 2-4 lyzki jogurtu naturalnego, lyzka skorki z cytryny, sok z cytryny, 2 lyzki masla
szpinak poddusic na masle, odsaczyc, wymieszac z zoltkami i piana z bialek doprawic galka, pieprzem i sola, rozsmarowac na blasze wylozonej papierem do pieczenia. piec 15 min w temp. 200 st C. lekko wystudzic
ser wymieszac z jogurtem, skorka i koperkiem, doprawic sola i sokiem z cytryny. rozsmarowac na szpinakowym ciescie, na wierzch polozyc lososia. zrolowac. zawinac w przezroczysta folie i wstawic na dwie godziny do lodowki.
potem ladnie pokroic w koreczki i jesc. pyyycha. a wyglada jak sushi Smile smacznego dziewczynki!
Zakładki