Basia, czemu Ci sie ma oberwac, przeciez wiadomo, ze odchudzanie bez duuuuuuzej porcji ruchu nie ma sensu
Basia, czemu Ci sie ma oberwac, przeciez wiadomo, ze odchudzanie bez duuuuuuzej porcji ruchu nie ma sensu
Małgorzatka bo wiesz ja i aerobik i kurs tańca to się może komus za duzo wydać a nie wolno sie przetrenowywać jeszcze mnie wezmą za jakąs ćwiczomankę
Kurczak z papryką, pomidorami i ziołami
Soczyste udka przesiąknięte zapachem warzyw i ziół
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: 40 minut
Porcja: 320 kcal
Składniki na 4 porcje
4 duże udka kurczaka
4 strąki papryki
2 duże pomidory
4 cebule
2 ząbki czosnku
po łyżce posiekanych ziół (bazylia, natka pietruszki, szczypiorek)
oliwa
sól, pieprz
Udka kurczaka umyć, osuszyć. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Strąki papryki przekroić na pół, usunąć nasiona i białe włókna, miąższ pokroić w paski.
Czosnek obrać, pokroić na plasterki i krótko podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Włożyć kawałki kurczaka, obsmażyć ze wszystkich stron. Dołożyć paprykę, cebulę i pomidory. Oprószyć solą i pieprzem, posypać połową ziół.
Dusić pod przykryciem około 40 minut, ewentualnie podlewając odrobiną wody. Przed podaniem posypać resztą ziół.
Małe kawałki
Mięso wygodniej będzie przyrządzić, jeśli uda podzielimy na pół, tzn. oddzielimy górną i dolną część.
Basia, tylko jak bedziesz Maggusi podsylala ogorasy, to pamietaj, ze Ona nie lubi mniejszych niz 20 cm
To dzisiaj wyprobuje na obiad, bo nie mam planu co wyczarowac, a z tego co widze, wygklada apetycznie i w mig zrobione ( lub sie samo robi )
no nie wiem jakby zareagowali na grupowe cwiczonka heheheh
Małgorzatka no coś Ty Ty mi każesz węże sałatkowe kisic no nie wiem co to z tego wyjdzie
Zakładki