-
-
Obudzilam sie dzis z napuchnietym okiem...
Na szczęście juz opuchlizna zeszla, ale jeczcze mnie troche boli...
Tagotta, bo jedyny sposób na mnie... mam wybiórczą pamięć - wydaje mi sie że zjadlam tak niewiele - a suma sumarum zawsze przekraczam 1000, to pozwala mi sie powstrzymac od dalszego pałszowania... Ćwiczenia?? A co to takiego? ;]
Ula, Aga - pozdrawiam!!!
-
Kasiu Tobie również :]
Uściski!!!
-
GOSIU CIEKAWE OD CZEGO CI SPUCHŁO.
MIŁEGO DNIA.
-
wygladalo na jakies taki podrażnione w samym rogu oka... mam nadzieje że nic sie z tego nie zrobi...
-
Gosiu,
pójdż na wszelki wypadek do okulisty. Z okiem nie ma żartów.
Mi też siękiedyś wydawało, ze to tylko małe opuchnięcie z rana. Pod koniec dnia już ledwo na oko widziałam. Skończyło się na zastrzykach i 2 tygodniach w łóżku.
U Ciebie pewnie to nie to samo, bo mnie meszka udziabałą. Ale pójdz, sprawdz, może dostaniesz jakies kropelki. Męczyć się w każdym razie nie warto. Ani ryzykować.
Trzymaj sie
-
Gosiek chciałaś meksykankę to masz
szynka surowa-zmielić
Mieszanka warzyw meksykanskich (nie mylić z tą w pieciu smakach
)
Papryka czerwona,przecier
przyprawa meksykańska czosnek cebulka sól
Na oodrobinę oleju wrzucasz czosnek cebulkę i szynkę zmieloną chwilę smażysz (ja do tego dodję czerwoną paprykę w kostkę bo lubię nie musi być koniecznie bo jest w mieszance) , zawartość torebki z mieszanką jak doprowadzisz wszystko do miękkości to dodajesz przecier i przyprawy.
Robi się szybko spróbowałam u koleżanki i teraz u mnie wszyscy lubią nawet takie bardziej ostre zależy ile przyprawy meksykańskiej dasz ale to wedle uznania.
Można to wcinać z plckami tortilli albo jakims pieczywem
Mieszanka może być z puszek np bonduelle
Miłego dnia
-
Emilka no ale mnie przestraszylas... Dzis napewno nie zdaze do okulisty bo mam po pracy angielski, wydaje mi sie ze jest juz OK... ale jak mi sie cos znowu zacznie dziac to lece do okulisty...
Zuzanka :P :P :P :P mniam jak to pysznie brzmi!!!! jeszcze wrzuce do tego fasolke czerwoną! Te ptrzyprawy sa razem z mieszanką tych warzyw??
-
Gosiek w mieszance tej mrożonej juz jest fasola i biała i czerwona ale można dorzucić co kto lubi.Robisz błyskawicznie bo teraz w sklepie powiesz i szynke zmielą na miejscu w domku do gara i 20 minut i wyżerka jak się patrzy
A przyprawę do dań meksykanskich w każdym sklepie kupisz spokojnie bo w torebce z mrożonkami nie widziałam bo to taka mieszanka samych warzyw .Ja kupuję osobno i sypie ile dusza pragnie jak się już dusi z przecierem wszystko
-
Jak dla mnie brzmi to rewelacyjnie :]
Na pewno ugtuje :]
A jeszcze jedno pytanie do mojego eksperta kuchni... Jaki sos dodaja do surówek z bialej kapusty cos 'ala coleslaw'? w domu nigdy mi nie wyjdzie taka smaczna... zawsze dawalam albo oliwy troche alno majonezu...
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki