Tamarku - znalazłam dla ciebie przepis na proste
muffinki jagodowe
Produkty:
15 dag maki ( najlepiej mąka z pełnego przemiału 1850)
12 dag platkow owsianych(delikatne)
2 1/2 łyżeczki proszku do piecz
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 jajo
15 dag fruktozy
80 ml oleju
30 dag kwasnej smietany
20 dag jagod
Wykonanie:
Mąke wymieszac z platkami, proszkiem do pieczenia i soda
w drugiej misce wymieszac jajo , cukier, olej +smietane
Suche zpołączyć ze skladnikami z drugiej miski.-krotko wymieszac.Na koncu dodac jagody
Ciasto przelozyc do muffinkowych foremek albo do foremek na babki, tylko większych. .Piec 20-25 minut
Upieczone muffinki zostawic w foremkach do przestygniecia.
Zakładki