Witam Was serdecznie
U mnie wszystko jest w porządku (aż nudno Wam czytać to samo od kilku dni,prawda???)Od dzisiaj przez 2 najbliższe 2 tygodnie bedę na dietce jogurtowej - potrzebowałam jakiejś odmiany Dietka nie jest bardzo rygorystyczna i wbrew pozorom urozmaicona urozmaicona.Wkleję ją poniżej.Wzięłam sie też za ćwiczenia-bardziej intensywnie niż do tej pory .Przez ostatnie dni troszke sie rozruszałam "stare kości" i wiem,ze mogę więcej ćwiczyć-zdrówko już na to pozwala Bedę pisać takie krótkie raporciki jak Gayga-ilośc zjedzonych kalorii,ilośc ruchu,wypite płyny i co zrobiłam dla siebie Ilośc kalorii i ich spalanie obliczam na podstawie swoich książek i i dzienników na naszej stronce
Dzisiaj:
kalorie 1125
ruch:rower 40 min+spacer 45 min.+55 min. Fut Burning :razem 765 kal
płyny -2.5 litra
maseczka owocowa na twarz
Dieta jogurtowa
Dieta jest bardzo fajna i łatwo ją stosować. Nie powoduje zbytnio poczucia głodu, i oczywiście dostarcza wielu cennych składników, jak witaminy, fosfor, wapń, czy łatwe do przyswojenia białko. W ciągu dwóch tygodni pozwala zgubić do 6 kg, bo tyle też czasu trwa. Podczas diety nasze pożywienie stanowią: jogurty naturalne, owocowe zwykłe i owoce z obniżoną zawartością tłuszczu, pieczywo, owoce i warzywa. Jeśli sięgamy po jogurty, to pamiętajmy, by zawierały one koniecznie naturalne i żywe kultury bakterii, gdyż te przyśpieszają trawienie.
I DZIEŃ:
Śniadanie: 150 g jogurtu owocowego z otrębami lub muesli + grejpfrut + średni świeży banan
Obiad: warzywa gotowane na parze (marchew, brokuły, groszek, fasola) + szklanka ryżu ugotowanego na sypko i polanego jogurtem naturalnym + garść natki pietruszki
Kolacja: chłodnik litewski (jogurt naturalny + sok z buraków + surowe ogórki + szczypiorek + jajko)
II DZIEŃ:
Śniadanie: 150 g jogurtu poziomkowego lub śliwkowego + kromka chleba posmarowana cienko dżemem lub marmoladą + pół grejpfruta
Obiad: 200 g pstrąga lub dorsza gotowanego w jarzynach + surówka z kiszonej kapusty + marchewka + jabłko
Kolacja: 50 g jogurtu naturalnego + 3 kiwi + pół pomarańczy
III DZIEŃ:
Śniadanie: 2 kromki chleba z 2 plastrami szynki drobiowej (np. z indyka lub z kurczaka) + jabłko + 150 g jogurtu naturalnego
Obiad: kotlet schabowy bez panierki (100 g) + pół szklanki ugotowanego makaronu + pokrojony w plastry duży pomidor polany sosem na bazie jogurtu, przyrządzonym z czterech łyżek jogurtu naturalnego, szczypty soli i pieprzu oraz pół łyżeczki bazylii + sałatka z pół awokado + 50 g jogurtu owocowego odłuszczonego
Kolacja: twarożek ze 100 g chudego białego sera i zmieszanego ze 150 g jogurtu owocowego + sałatka z jajka na twardo + 100 g ugotowanych brokuł, połówki papryki i średniej czerwonej cebuli
IV DZIEŃ
Śniadanie: 150 g owocowego jogurtu + ćwiartka szklanki muesli + dwa plasterki moreli + pokrojony banan
Obiad: 100 g ugotowanego filetu rybnego + marchewka + groszek + 2-3 ugotowane ziemniaki + 150 g odtłuszczonego jogurtu owocowego
Kolacja: 50 g jogurtu naturalnego + 250-300 g sałatki owocowej (truskawki, banan, brzoskwinie, jabłko)
V DZIEŃ:
Śniadanie: 150 g jogurtu z owoców leśnych + 2 łyżki otrąb pszennych + 2 średniej wielkości jabłka
Obiad: 100 g piersi kurczaka usmażonej na łyżce oliwy + ogórek + 3 łyżki gotowanych buraków + 2 gotowane ziemniaki + 150 g jogurtu naturalnego
Kolacja: ugotowane jajo + 3 pomidory + trochę cebuli + pół grahamki + 100 g jogurtu owocowego odtłuszczonego
VI DZIEŃ:
Śniadanie: 200 g jogurtu truskawkowego + 4 łyżki płatków owsianych
Obiad: 50 g mięsa drobiowego + 200 g bakłażanów z rusztu + 200 g gotowanej mieszanki warzywnej
Kolacja: kromka chleba razowego + 40 g wędzonego łososia + 100 g odtłuszczonego jogurtu
Zakładki