-
ekhm... "smaze na oliwie z oliwek"...mam nadzieje ze na tej z wytlokow a nie na extra virgine???
podgrzewana oliwa traci swoje wlasciwosci prozdrowotne a podsmazane bialko rozumiane jako piers z kuraka .. nawet jak jest smazone bez skory to bedziemialo wiecej tluszczu ( niestety juz nie zdrowego) jak bialka ( rozumianego jako skaldnik pokarmowy)
lepiej udusic lub upiec w folii najlepiej ugotowac a potem polac lyzka oliwy oleju lnianego ( pyyyszny do kuraka) z orzechow wloskich.. czy tez zrobic sobie vinegreta z ziolami i tym tez polac
jak musicie smazyc...to na oliwie z wytlokow czy tez takiej ktoa mozna podgrzewac ( a uznawana jest za taka z pestek winogron lub slonecznikowy bodajze olej- dokladnie nie pamietam bo nie smaze )
a faknka majonezu raczej nie jestem
aczkolwiek w "grzesznych" czasam i owszem owszem kielecki radzil
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki