Strona 13 z 80 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 15 23 63 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 796

Wątek: KASSIK schudnie NA ZAWSZE! :D

  1. #121
    kaczuszka123 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    24-09-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    kassik

    wcale nie zjadlas duzo
    wrecz w sam raz
    figi sa zdrowe
    wiec to zawsze jakis plus
    gdybyd wiedziala co ja dzisiaj zjadlam!
    ciasteczka kruchce, chleb.
    ale od jutra zaczynam diete od nowa
    nowy dzien i 1 dzien nowej diety
    bo jak tak dalej bede robic to nigdy nie schudne


    pozdrowka

  2. #122
    Kassik83 Guest

    Domyślnie

    Kaczuszko
    to zacznijmy razem wielkie odliczanie do Świąt dokładnie 8 tygodni
    Coprawda do postu jeszcze 2 tygodnie.. a po drodze Śledzik i Tłusty Czwartek..
    ale zacząć można już od początku tego tygodnia
    A więc ZACZYNAMY porządną dietkę bez ulegania pokusom i bez grzeszków dietowych
    tak tak.. ładnie będziemy iść tą drogą... aż do wymarzonej wagi
    NA MIEJSCA ... G O T O W I ...
    S T A R T

  3. #123
    stillness jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    24-01-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Wiesz co? Ja i tak Cię podziwiam, ze tak długo się trzymałaś bez jakichś wpadek... I uważam, że ta jedna to nic złego... zwłaszcza, że nie pochłonęłaś 2000 kcal... 1300 to mimo wszystko dobry wynik Powodzonka...

  4. #124
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    uda się 8 tyg to dużo czasu. tylko te pączki po drodze
    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

  5. #125
    Kassik83 Guest

    Domyślnie

    stillness, waszka, dzieki za wasze komenciki zawsze mnie podnoszą na duchu i pozwalają się jakoś trzymać dietkowo
    z pączkami damy radę w zeszłym roku nie zjadłam ani jednego za to 2dni przed Tł.Czwartkiem zjadłam czekoladkę

  6. #126
    Kassik83 Guest

    Domyślnie

    Zainspirowana postem na temat dynii w którymś z pamiętników...
    wklejam parę ciekawych przepisów na przyrządzenie DYNI

    IMBIROWA ZUPA Z DYNI
    1/2 kg dyni
    1/2 kg ziemniaków
    1/2 selera
    3 łyżki suszonej włoszczyzny
    1 łyżka utartego korzenia imbiru
    2 łyżki masła
    gałka muszkatołowa
    1/2 szkl. śmietany
    5 łyżek łuskanych pestek dyni

    Ziemniaki, dynię i seler obierz i pokrój w małą kostkę.
    W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, wrzuć imbir i smaż przez minutę, cały czas mieszając. Dorzuć pokrojone warzywa, zamieszaj parę razy i zalej 1 litrem przegotowanej wody. Dodaj suszoną włoszczyznę, przypraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przykryj i gotuj 40 minut. Uzupełniaj wygotowującą się wodę.
    Na koniec zmiksuj zupę do konsystencji kremu, dodaj śmietanę i jeszcze raz zagotuj.
    Na suchej patelni upraż pestki dyni (uważaj, aby ich nie przypalić!) i posyp nimi zupę na talerzach.

    KOSTKI DYNI Z GUJARAT
    1 kg dyni
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka nasion kozieradki
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1,5 łyżeczki brązowego cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka masła
    ew. garść posiekanych liści kolendry

    Gujarat to stan w północnych Indiach. Jego kuchnia słynie z najlepszych dań warzywnych podawanych z plackami. Przepis pochodzi od Alamelu, indyjskiej chłopki, która mnie gościła podczas mojej pierwszej podróży do Indii.
    Dynię obierz, usuń miąższ z pestkami, resztę pokrój w półtoracentymetrowe kostki.
    W woku lub głębokiej patelni o grubym dnie rozgrzej olej, wrzuć nasiona kozieradki i smaż chwileczkę, aż lekko ściemnieją. Uważaj, aby nie przypalić nasion, bo stają się czarne i gorzkie.
    Wrzuć do garnka dynię i szybko zamieszaj. Dodaj kurkumę, ostrą paprykę, kolendrę i 1,5 łyżeczki soli. Zalej wszystko szklanką wody, wymieszaj i przykryj.
    Kiedy woda zawrze, zmniejsz ogień. Gotuj kostki, aż lekko zmiękną, ok. 20 minut.
    Teraz dodaj cukier, sok z cytryny i masło. Zagotuj jeszcze raz i podawaj, posypane liśćmi kolendry - ze świeżym pieczywem (najlepiej z indyjskimi plackami naan czy ćapati) lub ryżem.

    SMAŻONA SKÓRKA
    skórki dyni
    olej do smażenia
    kurkuma
    pieprz

    To bardzo prosty przepis na wykorzystanie skórek z dyni. Nie jest to na pewno główne danie ani kulinarna ozdoba eleganckiego przyjęcia, ale bardzo smaczna przekąska, np. do pogryzania podczas oglądania telewizji.
    Zanim obierzesz dynię, aby jej miąższ wykorzystać do innej potrawy, dokładnie ją wyszoruj. Pozostałe po obieraniu skórki pokrój w cieniutkie słupki, co najmniej 4 razy cieńsze niż cienkie frytki. Opłucz je w wodzie, posyp obficie kurkumą i wymieszaj, aby oblepiła ona wszystkie kawałki.
    Smaż skórki w rozgrzanym, głębokim oleju, jak frytki, do czasu, aż będą złotobrązowe. Odsączaj na papierowym ręczniku. Podawaj gorące, posypane solą i pieprzem.

    W taki sam sposób możesz usmażyć skórki cukinii, kabaczka czy ziemniaków.

    ZAPIEKANKA Z DYNI
    400 g dyni
    1 łyżka masła
    1 szklanka śmietany
    2 kromki pszennego chleba
    1 szklanka utartego ementalera
    1 łyżka utartego parmezanu
    1/2 łyżeczki utartej gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu

    Dynię obierz, usuń miąższ z pestkami, resztę zetrzyj na grubej tarce. Wysmaruj masłem żaroodporne naczynie do zapiekanek, przełóż tam dynię.
    Śmietanę rozmieszaj z parmezanem, połową pieprzu i połową łyżeczki soli. Zalej nią dynię w naczyniu, lekko wymieszaj.
    Chleb pokrusz, skórki drobniutko posiekaj. Wymieszaj z ementalerem, dodaj resztę pieprzu i gałkę muszkatołową. Rozłóż tę mieszankę równomiernie na dyni.
    Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

    GNOCCHI Z DYNI
    1 kg dyni
    200 g mąki
    1 łyżeczka pieprzu
    3 łyżki masła
    2 łyżki posiekanych liści bazylii
    5 łyżek świeżo startego parmezanu

    Obierz dynię, usuń miąższ z pestkami, resztę zważ. Powinno jej być 800 g. Pokrój dynię na cztery duże kawałki. Każdy zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku (180 st. C), aż dynia będzie zupełnie miękka, ok. godziny. Zmiksuj dynię na przecier. Wymieszaj przecier z mąką, pieprzem i 1,5 łyżeczki soli. Dokładnie zagnieć. Ciasto będzie prawdopodobnie kleiło się do rąk, ale nie dodawaj więcej mąki. Ulep z ciasta 40 kuleczek. Będzie ci łatwiej, jeżeli od czasu do czasu zmoczysz ręce zimną wodą.
    W tym czasie zagotuj w dużym garnku wodę, osól ją. Ułóż kulki na tacy i naciśnij każdą widelcem (najlepiej za każdym razem moczyć widelec w gotującej się w garnku wodzie). Z kulek zrobią się płaskie kluseczki z prążkami.
    Gotuj gnocchi w kilku partiach. Wrzucaj jedne po drugich do gotującej się wody, spychając je widelcem z tacy. Gdyby lepiły się do widelca, włóż widelec do wrzącej wody, same odpadną.
    Na początku kluseczki opadną na dno, jednak po chwili zaczną wypływać na powierzchnię. Gotuj je 2 minuty od czasu, kiedy ostatnia pojawi się na powierzchni. Wyjmij je łyżką cedzakową i przelej zimną wodą.
    Na patelni roztop masło, a kiedy się zrumieni, wsyp posiekane liście bazylii. Podsmaż chwilę.
    Polej gnocchi bazyliowym masłem, posyp parmezanem i natychmiast podawaj.

    S M A C Z N E G O

  7. #127
    Kassik83 Guest

    Domyślnie

    Utrata 1 kg tłuszczu tygodniowo oznacza niedobór 7000 kcal w stosunku do potrzeb organizmu. Jeśli zaplanujemy chudnięcie 1 kg tygodniowo należałoby spożywać codziennie 1000 kcal mniej.

    Należy policzyć, ile kalorii organizm potrzebuje do utrzymania masy ciała na dotychczasowym poziomie.
    Można to w przybliżeniu obliczyć mnożąc należną masę ciała (nie aktualną!) przez 30.
    Np. kobieta przy wzroście 160 cm powinna ważyć 54 kg, a więc jej zapotrzebowanie wynosi 54 x 30 = 1620 kcal.

    Qrcze, ważę dokładnie tyle ile powinnam


    (W tym przypadku ograniczenie spożycia o 1000 kcal dziennie oznaczałoby spożywanie około 600 kcal dziennie). W praktyce dieta poniżej 1000 kcal dziennie jest bardzo trudna do prowadzenia, dlatego korzystniej jest rozłożyć odchudzanie na dłuższy czas, przy utrzymaniu wartości energetycznej jadłospisu około 1000 kcal. Zbyt drastyczne diety prowadzą do znacznych wahań masy ciała (efekt yo-yo).

    Nawet po odchudzaniu z dobrym skutkiem pozostaje skłonność do tycia, dlatego nigdy nie należy wracać do niekontrolowanego jedzenia. Organizm stopniowo się adoptuje do zmniejszonego spożycia energii i przy powtarzaniu kuracji odchudzających coraz trudniej jest uzyskać efekt utraty tkanki tłuszczowej.

    Nadmiar energii najczęściej wynika ze stosowania w jadłospisie produktów o dużej zawartości tłuszczu, cukru i słodyczy.
    TŁUSZCZ w pożywieniu występuje zarówno jako tłuszcz "widoczny" (np. masło, śmietana, tłuszcz w mięsie) jak i "tłuszcz niewidoczny" (ukryty np. w tłustym mleku, serach, kremach i wędlinach i w czekoladzie). Niektóre potrawy zawierają blisko 40-50% tłuszczu (pizza, frytki, hamburgery).
    CUKIER i SŁODYCZE są źródłem "pustych kalorii", to znaczy poza energią nie dostarczają żadnych korzystnych dla zdrowia składników, a poza tym szybko się wchłaniają z przewodu pokarmowego i łatwo odkładają w postaci tkanki tłuszczowej.


    PAMIĘTAJ!
    Dobry skutek Twojego wysiłku zależy teraz od Ciebie. Jeśli chcesz naprawdę pozbyć się zbędnych kilogramów musisz zmienić swoje nawyki żywieniowe, a po zakończeniu diety nie wracać już do swoich starych przyzwyczajeń. Inaczej znowu będziesz się odchudzać.

  8. #128
    asiula81 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-01-2006
    Mieszka w
    Cork
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ale tu mądrości u Ciebie Kasskiku
    Troszkę się zdołowałam bo ja kocham słodycze
    I co ja mam biedna zrobić
    No I kasieńko gratuluję takiego ładnego trzymania dietki, naprawdę wspaniale Ci idzie Słonko
    Jak ja bym chciał tyle ważyć co Ty teraz Czy kiedykolwiek mi się uda z moim nałogiem słodyczowym
    Buziaki papa

  9. #129
    Kassik83 Guest

    Domyślnie

    W piątek mam ezamin
    i w piątek przyjeżdża moje Kochanie muszę utrzymać do tego czasu te 54 koniecznie
    Asiulka,
    trochę mądrości trzeba sobie zaserwować by się lepiej swojego planu dietkowego trzymać

  10. #130
    salice jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-01-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    I to mnie własnie boli,ze nigdy nie bedziemy mogły obzerac sie słodyczami bezkarnie...trzeba sie poprostu odzwyczaić....a co do paczków to....lubicie bo ja szczerze mówiac nie przepadam,wole jakies chipsy lub pizze

    miłego dnia

Strona 13 z 80 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13 14 15 23 63 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •