Piku - co racja to racja
Ahhh sie zmachalam
Zmachalam bo z miasta prawie bieglam cala droge
No bo jakos mnie do C&A po poczcie wciagnelo na pol godzinki :P
3 bluzeczki zakupine
2 dla mnie (UWAGA - jedna NIE czarna)
1 dla mojej siostrzyczki (rozmiar 52 ... ah jak ta moja niunia sie za siebie nie wezmie to ja kopne w zadek 96 kg przy wzroscie 162 to troche wieeeeelleeee. no i do tego ma dupke mala i nozki szczuple wiec wsztystko siedzi w gorze... )
Jak chce Wam sie ogladac wieczorem wstawie zdjecia ciuszkow - nie siostry :P
Odebralam z poczty przesylke od mamy
Myslalam ze beda problemy ale sie udalo (bo to leki)
w polsce robilam cytologie i niestety nie za dobre wyniki byly
Lekarz zapisal mi leki i teraz mama mi je wraz z badaniem przeslala....
A w poniedzialek kolezanka wrocila z polski i przywiozla mi wielka pake od mamy i przecudny list na ktorym plakalam pol godziny
Oczywiscie papierochy, troche polskich przypraw, zurki i barszcze czerwone (dla Ktosia) i MAJONEZ
Moja mamcia wie ze nie lubie niemieckiego a kocham polski pomorski ale MAJONEZ ????
Przeciez wie ze jestem na dc :P
No nic spozytkuje go slusznie i upieke Ktosiowi babke majonezowa
Znacie? zamiast tlusczcz uzywa sie majonez jest dzieki temu puszysta i wilgotna
Dla tych co moga :
Składniki:
- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka zmieszanej mąki pszennej i ziemniaczanej (pół na pół - niekoniecznie),
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki majonezu,
- olejek śmietankowy.
Jak przyrządzić?
Jajka i cukier miksować razem na krem (kogel-mogel) przez ok. 1-2 minuty. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i krótko zmiksować. Do masy wyłożyć majonez i lekko wymieszać łyżką, dodać olejek śmietankowy.
Wyłożyć do formy babkowej lub keksówki posmarowanej i posypanej bułką tartą.
Potrzebne przybory:
Mikser, miska, łyżka, blacha.
Jak podawać?
Pokrojona na porcje i posypana cukrem pudrem lub jak kto lubi.
Uwagi:
Aromat - obowiązkowo śmietankowy.
Dodatki - wg uznania kakao, bakalie, owoce.
Jako spód do torcika owocowego.
Czas przygotowania:
Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170.
Polecam - majonezu nie czuc a jest delikatna i wilgotna
Zakładki