Strona 468 z 2512 PierwszyPierwszy ... 368 418 458 466 467 468 469 470 478 518 568 968 1468 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,671 do 4,680 z 25113

Wątek: Ciało wyrzeźbione, tłuszcz wypalony-cel osiągnięty! Utrzymać!

  1. #4671
    Awatar Korni
    Korni jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-11-2005
    Mieszka w
    Katowice
    Posty
    134

    Domyślnie

    gdzie ją kupiłaś??
    chyba nie w aptece?
    4-11-2013 I dzień I fazy dukana
    9-11-2013 I dzień II faza dukana
    tędy do mnie

  2. #4672
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Na Allegro :P

    Było taniej niż bezpośrednio od producenta

    Torbę 800 g kupiłam za 26,99 zł + 7 zł koszty wysyłki.

  3. #4673
    Awatar Korni
    Korni jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-11-2005
    Mieszka w
    Katowice
    Posty
    134

    Domyślnie

    dzięki

    ja czytam ostro...na razie muszę zastanowić się nad dietą małej bo napisali:
    ich niedobór prowadzi do obniżenia odporności oraz zwiększenia umieralności, zwłaszcza dzieci w wieku szkolnym
    4-11-2013 I dzień I fazy dukana
    9-11-2013 I dzień II faza dukana
    tędy do mnie

  4. #4674
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Korni, mój Tomek już wprawdzie nie jest małym dzieckiem, ale ze względu na problemy z kręgosłupem, też ma zleconą "dietę budulcową", wysokobiałkową właśnie.


    Siedzę, jak na rozżażonych węglach, czekam na szefostwo......

  5. #4675
    Awatar Korni
    Korni jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-11-2005
    Mieszka w
    Katowice
    Posty
    134

    Domyślnie

    to jeszcze jedno pytanko, czy gotowanie jajka powoduje że traci ono na jakości jeśli chodzi o białko?? tzn chodzi mi o to czy właśnie przetwarzanie produktów białkowych je zubaża...bo np gotowanie eliminuje większość witamin...
    spotkałaś się z czymś takim jeśli chodzi o białko??
    4-11-2013 I dzień I fazy dukana
    9-11-2013 I dzień II faza dukana
    tędy do mnie

  6. #4676
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Wydaje mi się, że jajo nic nie traci, ale wiesz, to ciekawe, muszę poszukać, bo nie jestem pewna, co do innych produktów

    c.d
    Przykłady produktów wysokobiałkowych:

    Tłuste – mięso, łosoś, jaja, masło orzechowe, mleko, ser żółty

    Chude – tuńczyk, białko jaj, czerwona fasola, odtłuszczone mleko, chudy żółty ser

    Białko trawione jest początkowo w żołądku, ale przede wszystkim w jelicie cienkim. Metabolizowane są w wątrobie, głównie na materiał budulcowy tkanek.

    Białko nieprzeznaczone na cel strukturalny może stać się źródłem energii, dostarczając 4 kalorie na gram.
    Około 98% białka pochodzenia zwierzęcego, oraz około 80% białka roślinnego jest wchłaniane z przewodu pokarmowego.

    Zapotrzebowanie na białko zależy od danej osoby i jej dziennej aktywności. Wzrost tkanek, który wynika ze wzrostu całego organizmu, zranienia, ćwiczeń siłowych, czy ciąży ma wpływ na zapotrzebowanie na białko.

    W czasie choroby, białko jest wykorzystywane nie tylko do naprawy, ale również jako źródło energii.

    Osoba dorosła powinna spożywać od 65-100g białka na dobę (0,75-0,8 g/kg masy ciała) w zależności od płci, wieku, stanu fizjologicznego i aktywności fizycznej.

    W trakcie przemian białka dochodzi do produkcji azotu, co powoduje zwiększone obciążenie nerek i wątroby, które są odpowiedzialne za jego usuwanie.

    Może dojść do odwodnienia, ponieważ nerki potrzebują więcej wody do rozcieńczenia azotu. Z kolei odwodnienie może wpływać na wydajność pracy.
    Dlatego jest ważne, aby zapewnić odpowiednie nawodnienie podczas spożywania dużej ilości białka.

    Odchudzanie prowadzi do tego, że organizm zaczyna zużywać białko jako źródło energii, czasem nawet do tego stopnia, że niszczone są ważne dla życia tkanki, takie jak narządy czy mięśnie.

    Nadmiar białka, które nie może zostać zużyte na naprawę tkanek, wzrost, czy jako źródło energii jest przekształcany w tłuszcz i przechowywany.

  7. #4677
    Awatar Korni
    Korni jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-11-2005
    Mieszka w
    Katowice
    Posty
    134

    Domyślnie

    hm..dobry ten artykuł...wniosek jeden jest taki...jak napisałaś...odpowiednie proporcje białka-tłuszczu-węgli ze wskazaniem na białka i będzie git

    dzięki

    miłego popołudnia
    4-11-2013 I dzień I fazy dukana
    9-11-2013 I dzień II faza dukana
    tędy do mnie

  8. #4678
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Proszę bardzo, polecam się na przyszłość

    Znalazłam jeszcze coś bardzo ciekawego, ale wkleję później, bardziej dokładne wskazówki, co i kiedy jeść przed i po treningu

  9. #4679
    hiiiii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    01-01-2006
    Mieszka w
    Piła
    Posty
    85

    Domyślnie

    KASIU Z TYM BIAŁKIEM TO PRAWDA.
    TRZEBA KONIECZNIE KOMPONOWAĆ JADŁOSPIS Z DZIENNYM UPRZEDZENIEM WÓWCZAS O NIEBO ŁATWIEJ GO ZREALIZOWAĆ.
    MIŁEGO DNIA.

  10. #4680
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Hehe, zadzwoniła właśnie moja szefowa i powiedziała, że NIE PRZYJADĄ do biura, szefa już do hotelu odstawiła a sama jedzie do domu czyli że siedzę do 15.00 i zmykam do domku :P
    :P

    Zamiast jabłka, wypiłam naturalną Freskovitę: 78 kcal i 6 g białka

    Na koncie mam ok. 560 kcal - 65 g białka i w ogóle nie jestem głodna, fajnie

    A jeszcze przecież czeka mnie obiadek, odżywka białkowa i jabłuszko

    Myślę, że przekroczę dzisiaj 100 g białka

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •