Na wizazu znalazłam ciekawy spoób na serek wiejski dzis juz nie ale w najblizszym czasie musze wyprobowac
"No i na koniec najlepszych i mój ukochany sposób niedawno odkryty, który smakiem swoim mnie dosłownie powala: serek(jeżeli trafi się bardziej wodnisty to lepiej odrobinkę odsączyć) wymieszać z cynamonem i goździkiem w ilości jaką kto lubi, do tego dorzucić pół obranego jabłka pokrojonego w maluteńką kosteczkę i ze dwie łyżki otrąb pszennych. Całą miksturę przekładam do muffinowej foremki silikonowej i do piekarnika 180 stopni z termoobiegiem na około 10/15 minut aż wierzch zapiecze się w taką pyszną, cieplutką skorupkę. Na wierzch jeszcze szczypta cynamonu i uczta gotowa, jest to dla mnie apogeum serkowej doskonałości i pychota taka, że słów brak"
Zakładki