Do Polski ziemniaki trafiły za pośrednictwem króla Jana III Sobieskiego, który przysłał je z...
Oleje – do wyboru do koloru
Dawniej przy wyborze oleju kierowaliśmy się bardziej pojemnością butelki niż jego rodzajem...
Dieta dla babci i dziadka
Według danych ONZ na świecie żyje około 605 mln ludzi starszych tzn. po 60 roku życia...
Leczenie nadciśnienia dietą
Nadciśnienie tętnicze jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych na świecie chorób układu...
Przyprawy cenniejsze od złota
Nie da się ich niczym zastąpić, są nieodzownym składnikiem wielu potraw w kuchniach całego...
Kiedy i dlaczego warto spożywać mrożonki?
Zdrowe odżywianie to przede wszystkim dbanie o urozmaicenie spożywanych pokarmów. Im większa...
Zadbana skóra na wyciągnięcie talerza…
Już niedługo zamienimy ciepły płaszcz na kolorowy żakiet, a wełniane czapki i szaliki trafią...
Jak jeść zdrowo, nie będąc na diecie.
Wiele z nas z powodu zabiegania nie ma czasu na wymyślanie nowych przepisów, w skład których...
Jak zwiększyć przyswajalność żelaza?
Żelazo jest pierwiastkiem odgrywającym szczególnie ważną rolę w ludzkim organizmie. Jest ono...
Pulpeciki w sosie jogurtowym
Pulpeciki w sosie jogurtowym Autor: Dieta.pl Wartości odżywcze ...