Hej Magdalenko
Pytanie poniższe paść kiedyś musiało :
Proszę napisz coś o tym jakie są niemieckie ciastka . Najbardziej mnie interesują te cukiernicze na sztuki i ciasta na wagę .
Czy się różnią od naszych ?
Czy są dobre ?
Czy takie same rodzaje ?
Czy one sa tam czymś marginalnym i nieznanym ?
Czy są
A - piaskowce ,
B - drożdżowe ,
C - serniki
D - szarlotki
E - torty maślane
F - lekkie śmietanowe
G - napoleonki
H - W-Z ki
I - z owocami na wierzchu ?
Wprawdzie nie jadę do Niemiec ale tak sobie zbieram informacje ... Próbowałam ciastek rosyjskich ( kruchych na wagę ) - wszystkie miały coś wspólnego w smaku , ale daleko im do naszych . I próbowałam indyjskich - to były słone z ziarnami .
Polskie były zdecydowanie najlepsze a tym obu krajom do polskich bardzo daleko . Oni tego wcale nie umieją .
Zakładki